Президентски медал по случай 10 години от незаивимостта на Косово

...
Президентски медал по случай 10 години от незаивимостта на Косово
Коментари Харесай

Ексклузивно! Бойко Борисов с почетен медал за заслуги към Косово!

Президентски орден по случай 10 години от незаивимостта на Косово получи министър председателят Бойко Борисов по време на визитата си в някогашната югославска провинция. Държавният глава Хашим Тачи особено акцентира, че оценката е за заслугите на министър-председателя за свободата и независимостта на страната, съобщи бТВ.

Той уточни, че дава медала „ поради персоналните заслуги и заслугите на българския народ, за нашето другарство и за нашето общо бъдеще като два другарски народа, поради Вашата персонална ангажираност в поддръжка на Косово ”. Тачи изрази вяра и че в хода на идната среща Европейски Съюз – Западни Балкани в София ще бъдат оценени обичайните другарски връзки.

„ От името на всички българи благодаря и го одобрявам като знак към българския народ, който изстрада и войната, само че постоянно е подкрепял битката за независимост, самостоятелност, за народна власт, разцвет на целия район ”, съобщи на собствен ред Борисов. Той призна, че е бил сюрпризиран от решението на Тачи да му връчи медала.



Ситуацията е деликатна поради мощно обтегнатите връзки сред Косово и Сърбия, която към момента не признава независимостта на някогашната си провинция. През границата се разменят обвинявания и провокации, в това число и свързани със ориста на сръбското малцинство в Косово.

Заради комплицирания статут на Косово има и терзания, че срещата у нас може да претърпи крах – страни като Испания имат сепаратистки проблеми на своя територия и съгласно някои наблюдаващи не биха желали да легитимират отделянето на Косово като казус.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР