Президентската институция трябва да се концентрира в разговорите с потенциалните

...
Президентската институция трябва да се концентрира в разговорите с потенциалните
Коментари Харесай

Кирил Петков продължава да се моли за избори 2 в 1

" Президентската институция би трябвало да се концентрира в диалозите с евентуалните бъдещи министър председатели сега, с цел да не изпуснем датата за избори 2 в 1 ". 

Това съобщи пред медии в коридорите на Народното събрание съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков, съгласно който би трябвало вотовете за европейски парламент и за народен да се проведат дружно на една дата.

" Едни избори са 100 милиона. Ако създадем изборите 2 в 1, едно в допълнение осъществяване на избори ще бъде спестено ", акцентира Петков.

Според него всеки би трябвало да си поеме отговорността по Конституция, а сега е ред на президента.

" Не съм склонен, обаче в този момент, до момента в който е мътна водата преди избори, акция и така нататък - да се опитваме да се създадат регулаторите на бърза ръка. Ние няма да се съгласим на това без ясни правила и ясна процедура. От наша позиция няма да стане " в мътна вода, риба да се лови ", добави той.

" Аз се надявам, че в диалозите сред президента и служебните министър председатели, всеки един претендент ще поеме отговорност. Тук не е въпрос единствено на предпочитание. Конституцията вменява отговорност. Надяваме се тези съвещания да се случат в интензивен порядък, тъй като 100 милиона значат 50 лева за всеки пенсионер, 2 лечебни заведения... не би трябвало да ги хабим. Това, което ме тормози е, че на тези институции не би трябвало да има ярки политически лица, а това, което се случва сега е, че доста от тях са свързани политически ", изясни Кирил Петков.
https://www.facebook.com/prodalzhavamepromyanata/videos/2722199827933971
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР