Президентската институция трябва да има нов облик, трябва да излезем

...
Президентската институция трябва да има нов облик, трябва да излезем
Коментари Харесай

Луна за Радев: Един държавник не трябва да изглежда като пристрастен към властта

Президентската институция би трябвало да има нов образ, би трябвало да излезем от клопката на матрицата и от всичко, на което сме очевидци през последните 30 години. Ние ще създадем нашия избор, ще го заявим самоуверено. Това съобщи певицата и кандидат-президент Луна Йорданова по Българска национална телевизия.

Тя добави, че има спекулации, че се кандидатира за следващ път и това се чува непрестанно от национални медии, само че в никакъв случай до момента не се е кандидатирала за президент.

" Не мислите ли, че българските жители имаме потребност от доброта, и кой ще я даде тази доброта. Кой е този обединител и лидер, който е фактически в домовете на жителите, знае и слуша техните проблеми и ги демонстрира в точния миг? ", добави тя.

Има увереността, тъй като по думите ѝ тя е изборът на народа - единствената самостоятелна, надпартийна и свободна кандидатура за действителен президент.

" Може би съм единствената, която не се е натрапвала, която не става обединител в последните 2 седмици, когато са изборите следим една нападателна политическа конкуренция, която нагнетява и отвращава нас, жителите. Отблъскващо е, и сякаш има една операция. Кой взема решение кои са действителните съперници за президент, за какво има уединяване на останалите кандидат-президенти? ", попита кандидат-президентката.

На въпрос какво счита за сегашния президент Румен Радев Луна съобщи: " Избягвам да подлагам на критика, разрешавам си да върша забележки, само че мисля, че един общественик не би трябвало да наподобява в очите на жителите като привързан към властта. Той направи каквото можа или не, и е време да се отдръпна с достолепие и да даде опция на дамата президент да изрази своите качества ".

Според нея същинският лидер се ражда подобен, осъзнато прави своята всеотдайност за народа си. Това е предопределение, не можеш отчасти да го изразяваш като решение, избор или нещо друго.

Няма блян за международен политик. По думите ѝ имаме задоволително емблематични български водачи - измежду тях тя уточни Симеон Първи. От актуалните политици никой не ѝ подсигурява сигурност и успокоение. Не се опасява и тормози от срещи със международните политически водачи, тъй като е живяла в Белгия и познава доста добре Брюксел.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР