Президентската институция стана тясна на Румен Радев, иска повече власт“,

...
Президентската институция стана тясна на Румен Радев, иска повече власт“,
Коментари Харесай

Нинова: На Радев му се услади властта, искаше да бъде скритият премиер


„ Президентската институция стана тясна на Румен Радев, желае повече власт “, по този начин изтълкува Корнелия Нинова държанието на президентът към кабинета „ Петков “.

„ Служебните кабинети, през които имаше власт му се усладиха. Разчитайки, че изстрелва Политическа партия, инсталирайки ги начело като лице на смяната и като някакви кукли, той ще остане откъм гърба и с хора от служебните му кабинети ще продължи да ръководи “, добави соцлидерката пред Българска национална телевизия.

Министърът на стопанската система в оставка е на мнение, че разрива на връзките е пристигнал когато Кирил Петков и Асен Василев са решили да носят отговорността и да ръководят. Именно първата промяна в управлението на „ Булгаргаз “ е почнала офанзивата на Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, които в доста случаи са били необективни.

„ Даже Илияна сподели в едно изявление сподели: „ Нямате 100 дни “. Всички имат “, безапелационна е Нинова.

На Радев президентската институция му стана тясна, желае повече власт. Служебните кабинети през които имаше власт му се услади. Разчитайки, че изстрелвайки Политическа партия инсталирайки ги начело като лице на смяната и като някакви кукли, той ще остане откъм гърба и с хора от служебните му кабинети ще продължи продължи. Разрива пристигна откакто Кирил Петков и Асен Василев споделиха че носят отговорността и да ръководят действително. Първата промяна в Булгаргаз, тогава стартира и офанзива на президента и вицепрезидента, в доста случаи необективна. Даже Илияна сподели в едно интервю-нямате 100 дни, като всички имат “, сподели още тя и акцентира. Нинова добави, че президентът посредством своите предопределение в администрацията и изпълнителната власт е желал да бъде скрития министър председател.

Запитана дали Българска социалистическа партия ще слагат условия при новия кръг договаряния и за премиерския пост, тя съобщи: „ Грубо е да кажеш на една партия, че с цел да приказваш с тях би трябвало да си смени водача. Това не е политическо, не е морално, не е правилно, дано Политическа партия си решат с кого ще излязат “.

На въпрос дали съветският дипломат Елеонора Митрофанова има пръст в свалянето на държавното управление, както твърди Кирил Петков, соцлидерката бе безапелационна: „ Когато имаше някакъв слух да се изгони госпожа Митрофанова ние декларирахме, че това е последна мярка и разкъсване на връзките с Русия и определихме това като неблагоразумен ход. Не мисля, че назоваването на името на госпожа Митрофанова беше уместно “.

По думите й, в случай че се върнат хартиените бюлетини в Българска социалистическа партия ще има едни спомагателни 100 хиляди гласа, каквото й споделили разнообразни социологически организации.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР