Президентската администрация в Съединените щати поиска китайските собственици на ТикТок

...
Президентската администрация в Съединените щати поиска китайските собственици на ТикТок
Коментари Харесай

САЩ поискаха китайските собственици на ТикТок да продадат акциите си

Президентската администрация в Съединените щати изиска китайските притежатели на ТикТок да продадат акциите си, в противоположен случай ще има възбрана на приложението в страната, заяви Българска национална телевизия.

За първи администрацията на президента Джо Байдън насочва опасност да прекъсването на известното приложение, което има над 100 милиона консуматори в Съединените щати. Предшественикът на Джо Байдън - Доналд Тръмп се опита да наложи възбрана на ТикТок през 2020 година, само че тя беше блокирана от съда.

60% от акциите на компанията - притежател на ТикТок - Байтденс са притежавани от световни вложители, 20% от чиновници и 20% от създателите ѝ. Следващата седмица изпълнителният шеф на ТикТок Шоу Чю ще се яви пред американския Конгрес на чуване. Не е ясно и дали китайското държавно управление ще утвърди желаната от Белия дом продажба на акции.

Повече от 2 години Байтденс и американските управляващи водят договаряния за ограниченията за сигурност в ТикТок. Вашингтон твърди, че китайското държавно управление има достъп до базата данни на обществената мрежа, притежателите отхвърлят. Миналата седмица беше показан законопроект, с който президентската администрация има пълномощия да забрани непознати технологии, в случай че те съставляват опасност за националната сигурност.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !       
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР