Президентшата Десислава Радева се е озовала в огнен капан, след

...
Президентшата Десислава Радева се е озовала в огнен капан, след
Коментари Харесай

На пътя Камино Деси Радева попадна в огнен капан 


Президентшата Десислава Радева се е озовала в огнен капан, откакто големи пожари затвориха духовния път Камино в Испания! По-рано този месец в общественото пространство се появи информация, че първата дама е поела по дългия маршрут от дребното френско градче Сен Жан Пие дьо Порт до Сантяго де Компостела в Испания, с цел да види именитите мощи на деятел Свети Яков в едноименната катедрала.

Най-популярното трасе е дълго към 800 километра и приблизително са нужни 5 седмици, с цел да бъде извървяно. Затова и се допуска, че Радева към момента е по пътя на поклонниците, които през последните дни изживяват тежки моменти. Испанските управляващи затвориха пътя в самостоятелната област Навара и приканиха вървящите по Камино да останат в албергетата (бел. ред. – места за нощувки, сходни на хостелите) най-малко два дни, с цел да не се стигне до произшествия. Също по този начин предизвестиха пътешествениците да внимават инцидентно да не провокират пожар с предмети или техника, които употребяват.

Най-големи вреди огънят е нанесъл на северозападната провинция Самора, където изгоряха над 25 000 хектара, съобщи Асошиейтед прес. Заради пламъците, лумнали в планината Сиера де ла кулебра, бяха евакуирани жителите на минимум 10 села

Български поклонници с горест споделят, че единствено преди дни са минали дистанцията сред Памплона и Пуенте дел Рейна, а в този момент там бушуват пожари. Но към този момент много дни след хипотетичното духовно премеждие на президентшата никой от сънародниците ни не разкрива да я е виждал.

Според информацията с първата дама били гард от НСО, както и другарка. Групата стигнала с държавен автомобил до Франция – начална спирка на поклонниците. Източници от граничните служби издали, че Радева е тръгнала на 1 юни от София. От президентската институция отхвърлят да потвърдят или отрекат изнесените данни.

Още първоначално президентшата евентуално е била предизвестена, че едно от провокациите на Камино е внезапната смяна на времето – редуването на жарко слънце с проливни дъждове. Но тази година се оказва извънредно гореща.

Експерти изясняват извънредно високите температури през последната седмица – тук-там до над 40 градуса, с климатичните промени. Такива горещини испанците от време на време претърпяват през август, само че не и през юни. Положението тази година е влошено поради суша, а работата на огнеборците е усложнена от мощни пориви напразно, написа „България Днес“.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР