Президентите на Турция и Руската федерация – Реджеп Тайип Ердоган

...
Президентите на Турция и Руската федерация – Реджеп Тайип Ердоган
Коментари Харесай

Ердоган ще обсъди с Путин нов механизъм за износ на украинско зърно

Президентите на Турция и Руската федерация – Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин, ще осбъдят основаването на нов механизъм за експорт на украинско зърно през Черно море в границите на идната визата на последния в югоизточната ни съседка. Това разясни първият посланик на Анкара Хакан Фидан в изявление за телевизионния канал A Haber, предават Reuters и " Фокус ".

Очаква се Путин да дойде в Турция на 12 февруари за първото по рода си посещаване в страната след началото на войната в Украйна.

Фидан увери, че се поставят старания за намиране на " нови способи “ за превозване на украинско зърно до международните пазари.

" Предишното съглашение за зърно работеше в границите на избран механизъм, в този момент виждаме, че има опция за прекосяване към различен механизъм и се поставят старания за уточнение на тази опция “, акцентира турският външен министър, добавяйки, че Ердоган ще повдигне въпроса въпрос по време на срещата си с Путин.

По думите му някои кораби са съумели да транспортират украинско зърно през Черно море даже без съглашение с Русия.

" Искаме да изясним тази де факто (ситуация) посредством нов механизъм “, изясни дипломатът.

На 29 януари Кремъл разгласи, че Путин ще посети Турция през февруари. Няколко дни по-късно стана ясно, че визитата е планувана за 12 февруари.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР