Президентите на Турция и Русия – Реджеп Тайип Ердоган и

...
Президентите на Турция и Русия – Реджеп Тайип Ердоган и
Коментари Харесай

Турция зареди с ядрено гориво АЕЦ „Аккую“

Президентите на Турция и Русия – Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин – са разговаряли по телефона преди да вземат участие по видеоконферентна връзка в церемонията за зареждането на първото нуклеарно гориво в АЕЦ „ Аккую “.

Двамата водачи са разискали връзките сред Турция и Русия, войната в Украйна и износа на зърно през Черно море, както и районни въпроси. Ердоган е благодарил на Путин за приноса му за АЕЦ " Аккую ".

Първата турска атомна електроцентрала ще може да създава сила и 100 години след стартирането й в употреба, съобщи генералният шеф на Международната организация за атомна сила. Рафаел Гроси обърна внимание на взривоопасната конюнктура към украинската атомна електроцентрала „ Запорожие “. 

„ От атомните електроцентрали би трябвало да идват единствено хубави вести и по тази причина по този празничен мотив желая да кажа, че имаме потребност от интернационална поддръжка. Нуждаем се от поддръжката на всички, с цел да сме сигурни, че от Запорожката атомна електроцентрала няма да произтече нуклеарна повреда. Имаме потребност от вашата поддръжка, тъй че всякога, когато приказваме за нуклеарна сила, да го вършим в духа, в който го вършим тук в Аккую. В дух на вяра и триумф “, сподели Рафаел Гроси. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР