Президентите на САЩ и Полша Доналд Тръмп и Анджей Дуда

...
Президентите на САЩ и Полша Доналд Тръмп и Анджей Дуда
Коментари Харесай

Доналд Тръмп и Анджей Дуда обсъдили как да спрат Северен поток 2

Президентите на Съединени американски щати и Полша Доналд Тръмп и Анджей Дуда са разискали в понеделник, по какъв начин най-добре да попречват реализацията на плана "Северен поток 2 ", оповестиха от Белия Дом след края на договарянията, предава РИА Новости.

"Лидерите разискаха по какъв начин най-добре да засилят съдействието в областта на защитата, сигурността и енергетиката ", се споделя в изказването.

Както се отбелязва, двамата президенти са се съгласили, че "Северен поток 2 " е опасност за енергийната сигурност на Европа и са разискали по какъв начин "най-добре да спрат плана ".

Проектът "Северен поток 2 " включва построяването на два газопровода с общ потенциал от 55 милиарда кубически метра газ годишно. Планира се той да бъде приключен през 2019 година Той ще премине от Русия до Германия по дъното на Балтийско море през териториални води или изключителни стопански зони на Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия. Остава Nord Stream 2 AG да получи позволение за градеж единствено от Дания.

Украйна интензивно се опълчва на този план, страхувайки се да не загуби доходи от преноса на съветски газ, както и редица европейски страни, в това число Полша, Латвия и Литва, както и Съединени американски щати, които промотират втечнения си природен газ към Европейския съюз.

В същото време като опрощение за противодействието се показва енергийната сигурност, отбелязва РИА Новости. Конкретно, новият ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен към този момент съобщи, че "Северен поток 2 " носи опасност Европейски Съюз да стане прекомерно подвластен от съветските енергийни запаси. Москва неведнъж е заявявала, че планът е безусловно комерсиален и конкурентен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР