Президентите на САЩ и Франция Доналд Тръмп и Еманюел Макрон

...
Президентите на САЩ и Франция Доналд Тръмп и Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Тръмп, Меркел и Макрон подкрепиха решителния отговор на Запада срещу Русия

Президентите на Съединени американски щати и Франция Доналд Тръмп и Еманюел Макрон по време на телефонен диалог са разискали „ решителния отговор на Запада “ на потреблението на отровно вещество във Англия, което се преписва на Русия. Това оповестиха от пресслужбата на Белия дом.
„ Двамата водачи са изразили поддръжка за решителната реакция на Запада на осъществената от Русия химическа офанзива в Солсбъри, Англия, в това число експулсирането на доста сътрудници на съветското разузнаване от двете страни на Атлантика “, декларират от там, представени от БГНЕС.
Тръмп е „ подчертал нуждата от активизиране на съдействието с Турция по отношение на стратегическите провокации в Сирия “. „ Лидерите също по този начин са разискали търговията сред Съединени американски щати и Европейски Съюз е последващи стъпки за опълчване на нечестните търговски практики на Китай “, обобщават от Белия дом.
Тръмп беседва и с немския канцлер Ангела Меркел. Двамата приветстваха дейностите на НАТО и страните от Европейския съюз по отношение на Русия.
„ Двамата водачи високо оцениха взаимните заявки от страна на съдружниците от НАТО и страните членки на Европейски Съюз, а също по този начин на другите страни за експулсирането на чиновниците на съветското разузнаване в символ на взаимност с Англия и като отговор на безотговорното потребление на химическо оръжие от русия “, се споделя още в известие на Белия дом.
Тръмп и Меркел също по този начин разискаха общите старания за опълчване на нечестната търговия от страна на Китай и противозаконното придобиване на интелектуална благосъстоятелност. Двамата водачи също по този начин разискаха и обстановката към КНДР.
напомня, че на 26 март Съединени американски щати оповестиха, че ще изгонят 60 съветски дипломати, от тях 46 от посолството във Вашингтон, двама от генералното консулство в Ню Йорк, още 12 чиновници на непрекъснатото посланичество на Русия към Организация на обединените нации, а също по този начин ще закрият генералното консулство на Русия в Сиатъл.
От своя страна Германия, Канада, Полша и Франция ще изгонят по четирима дипломати, Литва, Молдова и Чехия – по трима, Австралия, Албания, Дания, Испания, Италия и Холандия – по двама, Унгария, Ирландия, Латвия, Македония, Норвегия, Румъния, Финландия, Хърватия, Швеция и Естония – по един, а Украйна разгласи, че гони цели 13 едновременно.
НАТО редуцира състава на задачата на Русия към организацията от 30 на 20 души. „ Днес отдръпнах акредитацията на седем чиновници на съветската задача в НАТО. Също по този начин ще откажа чакащи молби за акредитация на още трима чиновници “, съобщи генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг. Според него по този начин НАТО ще изпрати „ ясно обръщение на Русия за това, че ще има последици на техният недопустим модел на държание “.
До момента към 20 страни от Европа, Канада, Австралия и Съединени американски щати са изгонили съветски дипломати, като техният брой наближава 150 души.
До тук се стигна, откакто английският министър председател Тереза Мей се обърна към другите европейски водачи на срещата на високо ниво в Брюксел, с цел да ги призове да поддържат оценката на Англия, че Русия е отговорна за случая " Скрипал ".
28-те държави-членки на Европейски Съюз излязоха с декларация, че са се съгласили, че е доста евентуално Русия да бъде виновна за отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия на 4 март и подредиха изтеглянето на посланика на блока в Москва.
Русия отхвърля западните обвинявания, наблягайки, че те не се базират на доказателства, а на догатки.
Австрия, България и Словакия оповестиха, че няма да гонят съветски дипломати.
Вчера от Министерство на външните работи обявиха: „ Към момента няма смяна. България не е вземала решение да гони съветски дипломати от страната “. По-рано през днешния ден София извика своя дипломат в Москва за съвещания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР