Президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски

...
Президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Путин и Зеленски заедно на Бали за среща на Г-20

Президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски ще вземат участие в срещата на Г-20, която ще се организира от 15 до 16 ноември в Бали. Това съобщи индонезийският външен министър Ретно Марсуди пред локални издания.

Новината се върти от към седмица в общественото пространство като се цитират разнообразни източници от държавното управление на Индонезия.

На 7 октомври посланикът на Индонезия в ОАЕ Хусин Багис сподели, че Зеленски, сходно на Путин, се е съгласил да взе участие в срещата на Г-20.  Дмитрий Песков също удостовери, че Русия ще взе участие.

„ Засега отговорът към момента е доста позитивен “, удостовери Марсуди.

Според министъра, индонезийските управляващи не престават да откриват връзки както с Путин, по този начин и с Зеленски. Въпреки това актуалната обстановка в света е „ динамична “ и има подозрения, че проектът няма да се състои, акцентира министъра.

Администрацията на президента на Съединени американски щати съобщи, че в случай че Путин пристигна на срещата на Г-20, тогава Зеленски също би трябвало да взе участие в нея. Британското външно министерство съобщи, че Русия няма морално право да взе участие в срещата на Г-20 в Индонезия, до момента в който спорът в Украйна продължава.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР