Президентите на Русия и Турция разговаряха в руския черноморски курорт

...
Президентите на Русия и Турция разговаряха в руския черноморски курорт
Коментари Харесай

Путин обяви: Отношенията между Русия и Турция са почти напълно възстановени

Президентите на Русия и Турция разговаряха в съветския черноморски курорт Сочи, като са разискали районни въпроси, в това число рецесията в Сирия, оповестяват съветските медии.

Говорейки при започване на срещата, съветският държавен глава Владимир Путин съобщи, че връзките сред Русия и Турция " могат да се преглеждат като съвсем изцяло възобновени ", до момента в който турският президент Реджеп Тайип Ердоган е показал, че двустранните връзки се развиват " всяка една минута ".

Путин е отбелязал, че комерсиалният оборот сред двете страни е повишен с една трета по време на първите осем месеца на актуалната година след спад през 2016 година Той добави, че Русия и Турция си сътрудничат по редица районни и интернационалните въпроси, в това число уреждането на сирийската рецесия.

Путин също по този начин благодарил на Ердоган и отбелязал, че двете страни не престават срещите на високо ниво, изразявайки увереността, че сегашната среща ще бъде сполучлива.

Отношенията сред двете страни претърпяха редица разтърсвания през последните години, откакто през 2015 година Турция смъкна съветски аероплан на турско-сирийската граница.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР