Президентът звучеше непреклонен, че изборите ще са на 28 март,

...
Президентът звучеше непреклонен, че изборите ще са на 28 март,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Явно някой забрани на Радев да определи 28 март за дата за изборите

Президентът звучеше неотстъпчив, че изборите ще са на 28 март, когато го разгласи обществено декември месец. Явно след това някой забрани на президента да приказва за тази дата и да я дефинира за осъществяване на изборите. Кой е този някой - питайте президента, аз не мога да отговоря на този въпрос. Ако се вземе едно решение и то не може след това да се устои, а се търсят всевъзможни оправдания то да се промени, на вас по какъв начин ви зевучи това? Президентът е боен и не мисля, че първо би изпратил армията някъде и след това да мисли какво да прави. Нелепо е. ГЕРБ е подготвен за всяка една дата за изборите. Нашите структури са в прелестно положение и ние нямаме проблем дали изборите ще са на 28 март или друга дата.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право, във връзка провежданите съвещания при президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на по отношение на датата за осъществяване на идните партламентарни избори.

"Добре е, че има работещ парламент, тъй като в случай че е нужно да се вземат незабавни решения, ние можем да го създадем. Чух през днешния ден, че може да се наложи да се промени Изборния кодекс, с цел да може да гласоподават карантинираните хора. Според мен всички парламентарно партии ще се съгласят тези промени да минат бързо и всеки един български жител да може да упражни правото си на глас. Здравните управляващи най-добре могат да преценяват дали да има "зелени коридори " за гласоподаване на възрастните хора. Ако се съблюдават всички ограничения - отдалеченост и стерилизация, съм уверена, че ще се оправим с изборите, а и както виждаме - инфектираните понижават с всеки ден ", добави тя.

"Аз съм корав последовател на електронното отдалечено гласоподаване и съгласно мен гласуването по пощата крие опасности. Виждаме какво се случва в другите страни, където има гласоподаване по пощата, в това число и в Америка тези дни. Аз съм твърдо срещу гласоподаване по пощата, само че това е мое мнение и не значи, че то не може да бъде разисквано. Относно гласуването на българите в чужбина, дали да бъде електронно, това също е въпрос на спор. Няма нищо неприятно да визмаме опит и от другите страни. След няколко дни ще има избори в Казахстан и сътрудника Кристиан Вигенин ще е специфичен наблюдаващ на ОССЕ там. После той може да показа какво положително и потребно е видял на изборите в Казахстан. Пдстоят и избори в Португалия, също можем да употребяваме техния опит. Пак ще повторя, че в случай че съблюдаваме всички ограничения, изборите могат да протекат обикновено, още повече, че тогава ще имаме и доста имунизирани жители ", безапелационна бе Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право,.

"Не знам кой е източникът на информацията, че Венецианската комисия не е удовлетворена от нашето предложение за прокурор, който да следи и управлява основния прокурор. Ако това е Елена Йончева, бих се усъмнила доста съществено в достоверността на тази информация. Българските институции имат публични канали за връзка с Венецианската комисия и нямам информация по тези канали да е е споделена такава информация ", разяснява депутатът от ГЕРБ инфорамцията, че Венецианската комисия не е удовлетворена от последните препоръчани промени и проемни в правосъдната система и основаването на фигурата на "втори основен прокурор ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР