Президентът заяви, че не е изненадан, че се правят опити

...
Президентът заяви, че не е изненадан, че се правят опити
Коментари Харесай

Румен Радев: Прокуратурата действа по поръчка срещу Атанас Семов

Президентът съобщи, че не е сюрпризиран, че се вършат опити да бъде съживена една от дълго време завършила инспекция против Атанас Семов, откакто Радев го е предложил за член на Конституционния съд. „ Това ми дава съображение да имам вяра, че задачата е политическа “.
Припомняме, че Прокуратурата се самосезира по обява за Атанас Семов, преразказваща обстоятелства от прокурорски преписки от 2013 година, единствено няколко дни откакто беше оповестена номинацията му от Радев.

„ Не съм сюрпризиран, че се вършат опити да бъде съживена една от дълго време завършила инспекция. Това ми дава съображение да имам вяра, че задачата е политическа. Проверката е завършила през 2016 година. Защо се възбужда няколко дни откакто е оповестена моята кандидатура? “, разяснява президентът Радев на въпрос за инспекцията против доцент Атанас Семов, препоръчан от него за член на Конституционния съд. След церемонията по встъпване в служба на новите конституционни съдии, на въпрос от публицисти дали счита, че инспекцията на прокуратурата е напълно политически обосновано Радев отговори, че за в този момент няма друго пояснение.

По мотив предлагането на депутати от ГЕРБ за среща във връзка измененията за застраховката " Гражданска отговорност " Радев сподели, че президентът като институция стои на края на законотворческия развой.
Държавният глава напомни, че тази заран е наложил несъгласие на Закона за корпоративното подоходно облагане и е направил това в този момент, с цел да може без проблем да бъдат признати текстовете по бюджет 2019.

По отношение на упования отчет от Брюксел, Радев заяви, че авансово отчетът не е постъпвал в президентството. „ Като жител знам за нашата правосъдна система повече в сравнение с един отчет от Брюксел “, сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР