Президентът Володимир Зеленски възложи на главнокомандващия Валерий Залужний, министъра на

...
Президентът Володимир Зеленски възложи на главнокомандващия Валерий Залужний, министъра на
Коментари Харесай

Зеленски чака цялостен план за мобилизация през следващата седмица

Президентът Володимир Зеленски разпореди на главнокомандващия Валерий Залужний, министъра на защитата Рустем Умеров и други държавни чиновници да показват повсеместен проект за по-нататъшна военна готовност в Украйна още идната седмица.

Това сподели украинският държавен глава на взаимна конференция с латвийския си колега Едгар Ринкевич в Киев, оповестява " Укринформ ".

Зеленски означи, че на съвещанието на щаба на Върховния главнокомандващ в петък е изслушал отчети за провокациите в региона на набора в армията, както и разновидностите за справяне с тях.

" Целият проект ще бъде създаден . Честно казано, към този момент сме взели решение по някои въпроси, само че бих желал хората да схванат целия проект за деяние, накъде отиваме и пред какви провокации сме изправени. Цялостната проектът по този въпрос ще бъде там идната седмица. Наистина имам вяра, че ще бъде идната седмица. Поне това е задачата, сложена пред Залужни, Умеров и други министри, тъй като доста зависи от икономическите въпроси, тъй че това би трябвало да се уреди. Всички те ще рапортуват изчерпателно идната седмица ", добави Зеленски.
 Украйна е уверена, че е готова по-добре за зимата
Украйна е уверена, че е готова по-добре за зимата

Украинските управляващи признаха, че не цялата разрушена енергийна инфраструктура е възобновена от предходната зима

На съвещанието на щаба на Върховния главнокомандващ в петък  бяха разисквани въпросите за мобилизацията , демобилизацията, наборните служби, медицинския обзор на наборниците, ротацията и наборната работа.

Официалният представител на Военноморските сили (ВМС) на Украйна Дмитрий Плетенчук съобщи в коментар за украински медии, че тази зима ще бъде по-лека за Украйна от предходната .

Според него Украйна се е подготвила, като взима поради миналогодишния опит, а Русия към този момент не разполага с ресурсите, които имаше през първата година от войната.

За втората военна зима са готови освен другите инфраструктури, като енергетиката, превоза и други, само че и националната система за реагиране на закани, сподели Плетенчук.

Много анализатори, в това число английското военно разузнаване, означават, че от няколко седмици. Предполага се, че ги натрупа за още по-мощни офанзиви против украинската енергийна инфраструктура през зимните месеци, в сравнение с предходната зима.
 Киев: Русия може да натрупа до 900 ракети за офанзиви против Украйна през зимата
Киев: Русия може да натрупа до 900 ракети за офанзиви против Украйна през зимата

Това заяви представител на военновъздушните сили на украинските въоръжени сили.

Освен това украинските управляващи признаха, че не цялата разрушена енергийна инфраструктура е възобновена от предходната зима.

с войната в Украйна. Това съобщи преди дни съветският президент Владимир Путин в свое послание към виртуалната среща на Г-20.

Той акцентира, че страната му в никакъв случай не е отказвала да взе участие в мирните договаряния с Киев, само че подсети, че Зеленски със заповед е забранил да се водят такива договаряния.

Пред Г-20 Путин увери, че Русия извършва всички свои интернационалните отговорности във връзка с износа на храни и сила.

По негови думи " колосалният стрес ", който изпитват международните стопански системи, не е по виновност на дейностите на Русия в Украйна, а на тези на Запада и " недомислената макроикономическа политика на някои страни ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР