Президентът Володимир Зеленски се обърна към местните жители на Кавказ,

...
Президентът Володимир Зеленски се обърна към местните жители на Кавказ,
Коментари Харесай

Не трябва да умирате в Украйна!

Президентът Володимир Зеленски се обърна към локалните поданици на Кавказ, Сибир и други коренни нации на Русия - точно хората от тези райони най-често попадат под готовност. Зеленски акцентира, че дагестанците не би трябвало да умират в подлата и срамна война на Русия. Това се отнася и за чеченци, ингуши, осетинци, черкези и всевъзможни други хора, попаднали под съветския байрак. Общо това са съвсем 200 народа.

" Знаете кой ви праща да се биете в Украйна. Изпращачът желае да ви направи " товар 200 ". А ти какво искаш? Сигурен съм, че искаш да живееш. Сигурен съм, че си изтощен от лъжите. Сигурен съм, че знаеш: би трябвало да се бием в този момент! Виждаме, че се съпротивлявате на незаконната готовност, с която съветските управляващи желаят да блокират неуспеха на своята кадрова войска и техните незаконни заповеди. Бори се да не умреш! Защитавайте свободата си в този момент по улиците и площадите, с цел да не се постанова да се биете по-късно в планините и горите просто за правото си на живот, когато съветските управляващи стартират идващите талази на готовност. Битка! Ще преодолеете ", акцентира президентът.

Трябва да се борим в този момент, с цел да не умрем по-късно

Зеленски не се съмнява, че коренното население е изтощено от неистини и знае, че би трябвало да се бори в този момент. Украйна вижда, че те се съпротивляват на незаконната готовност. Затова президентът ги прикани да продължат да пазят свободата си по улиците и площадите, с цел да не загинат по-късно.

Украинският водач акцентира, че съветските управляващи лъжат за броя на жертвите си. Няма причина жителите на Кавказ или Сибир да вземат участие в тази война.

Зеленски също предизвести за следствията. Украйна ще продължи да се пази, тъй като ние сме на своя земя. Освен това целият цивилизован свят е с нас.

Президентът добави, че през първата седмица на мобилизацията повече мъже са избягали от Русия, в сравнение с съветските управляващи ще изпратят на война. В същото време Кремъл изпраща военни на границата на Русия – против личните си жители. Зеленски акцентира, че това е позор.

Зеленски цитира дагестанския воин

Между другото, той е написал апела в тази част на Киев, където през 1860 година е живял героят на Дагестан - Имам Шамил. Президентът акцентира, че Украйна знае по какъв начин да уважава паметта на своите герои и пази загатна за такива места. Русия изпраща ракети против украински градове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР