Президентът Володимир Зеленски призова Конгреса на САЩ да одобри допълнителна

...
Президентът Володимир Зеленски призова Конгреса на САЩ да одобри допълнителна
Коментари Харесай

Зеленски: Цената на помощта за Киев е по-ниска от тази на сблъсъка с Путин

Президентът Володимир Зеленски прикани Конгреса на Съединени американски щати да утвърди спомагателна помощ за Киев , като в изявление за Fox News, излъчено в четвъртък, съобщи, че в случай че това не бъде направено, украинците ще изгубят живота си .

Републиканските законодатели в Камарата на представителите са забавили утвърждението на 60 милиарда $ нова помощ за Украйна, а Зеленски насочи апела си за деяние по време на изявление за Fox News - желан канал от американските консерватори.

" Ще оцелее ли Украйна без поддръжката на Конгреса? Разбира се. Но не и всички ние " , сподели Зеленски пред Брет Бейер от Fox в изявление покрай фронтовата линия в Украйна.

Украинският водач също по този начин предизвести, че цената на помощта за Киев в този момент е доста по-ниска от евентуалната цена на конфликта с съветския президент Владимир Путин по-късно, в случай че той успее в Украйна .

Съединените щати са дали десетки милиарди долари военна помощ на Украйна и са най-големият донор на Киев. Но съществуващото финансиране е пресъхнало, а съдружниците на някогашния президент Доналд Тръмп в Камарата на представителите спъват отпущането на нова помощ.

Тръмп, евентуалният претендент на републиканците на президентските избори през ноември, се опълчва на подпомагането на Киев и наскоро употребява съмнението си, с цел да провали законопроект за гранична промяна в Съединени американски щати, който щеше да позволи и спомагателна помощ за Украйна.

В събота Зеленски съобщи на Мюнхенската конференция по сигурността, че е подготвен да заведе Тръмп на фронтовата линия в Украйна, като съобщи, че политиците би трябвало да видят какво съставлява същинската война.

Видеото е архивно: " Американският Сенат одобри законопроекта за помощ за Украйна и Израел "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР