Президентът Володимир Зеленски посети украинските войски на югоизточния фронт и

...
Президентът Володимир Зеленски посети украинските войски на югоизточния фронт и
Коментари Харесай

Зеленски посети фронтовата линия, ще уволни ли главнокомандващия на армията?

Президентът Володимир Зеленски посети украинските войски на югоизточния фронт и връчи медали, заяви през днешния ден кабинетът му на фона на усилени спекулации, че известният главнокомандващ на армията Валерий Залужни скоро може да бъде уволнен, съобщи Ройтерс.

„ За мен е чест да съм тук през днешния ден. Да поддържа воините и да ги наградя. Те са изправени пред сложна и жизненоважна задача да отхвърлен врага и да защитят Украйна “, сподели Зеленски в изказване откакто посети Запорожка област.

Президентската канцелария заяви, че Зеленски е посетил предните позиции на украинската войска покрай село Роботине, което се намира съвсем на бойната линия. Югоизточното населено място беше освободено в края на август при контранастъплението против съветските сили.



Посещението на президента на бойните линии съответствува с миг на неустановеност към ориста на началника на армията военачалник Валерий Залужни. Два източника споделиха в петък, че украинското държавно управление е уведомило Белия дом, че възнамерява да уволни най-високопоставения боен, който управлява войната против съветските окупационни сили.

Предполагаемият ход за премахване на Залужни, който не е на едно мнение със Зеленски по редица въпроси, беше предшестван от украинското контранастъпление предходната година, което не съумя да възвърне забележителна част от следените от Русия територии.



Известен като " Железния военачалник ", Залужни е извънредно известен. Отстраняването му може да навреди на бойния дух на украинските войски, които се борят, с цел да удържат позициите си по продължение на повече от 1000 км фронтови линии против големи съветски сили, разполагащи с огромни ресурси от муниции.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР