Президентът Володимир Зеленски помоли за ремонт на оръжието, което вече

...
Президентът Володимир Зеленски помоли за ремонт на оръжието, което вече
Коментари Харесай

Петков: Зеленски ни помоли специфично да ремонтираме тяхната техника

Президентът Володимир Зеленски помоли за ремонт на оръжието, което към този момент има. Това изясни Кирил Петков по БТВ във връзка диалозите му с президента на Украйна тази седмица.

Като политическа партия " Продължаваме Промяната " (ПП) ще гласоподава " за общия мандат на воннотехническа помощ ", което покрива всичко, посочи министър председателят по отношение на идното решение, което би трябвало да бъде гласувано в сряда от Народното събрание.

" До този миг, единственото, за което украинската страна е споделила, че има потребност, е от ремонт на тяхната техника ", акцентира Кирил Петков. И добави - тъй като имаме " Терем " и " Авионамс ", които имат такава специализация, Зеленски ни помоли и изиска характерно това. Този човек имаше действителни потребности, не приказва празни приказки, изясни министър председателят. Каза ни, че имат потребност машини да бъдат ремонтирани, че имат спомагателен ток и попита дали можем да помогнем да го изнесат, както и жито, повтори той.

Политическа партия ясно формулира в плана си военнотехническа помощ, напомни министър председателят. Това значи всяка военна техника да бъде изпратена в Украйна, включително и боеприпаси, само че всичко зависи какво желаят от нас, изясни Петков и изрично съобщи, че никога не става въпрос за изпращане на армия.

Той е уверен, че след гласуването в Народното събрание, кабинетът ще оцелее. Виждам, че всички сътрудници осъзнават, че сега да пуснем това държавно управление в средата на война да падне, е доста безконтролно, акцентира Кирил Петков. Гласува ли се военнотехническа помощ - незабавно разпореждам на Министерството на защитата да се свърже с украинското министерство на защитата, с цел да стартира това, за което говорихме - да се провежда ремонтът на военнотехническа помощ, добави той.

По думите на Петков, другата огромна опорка е, че ще има медиатори при вноса на газ. Той посочи, че " Булгаргаз " не е могъл да резервира авансово количества, преди съветската страна да е споделила, че стопира доставките. Премиерът уточни, че ние сме били подготвени с различен вид.

" За май месец помощите за бизнеса поради високите цени на енергоносителите ще продължат ", увери Кирил Петков, само че уточни, че договарянията вървят месец за месец.

В момента се калкулирало кое е по-полезно, по този начин той отговори на въпрос за вероятно събаряне на Данък добавена стойност за някои храни. Според него по-уместно е да се дава целева помощ, в идващите 10 дни се очаквали съответни ограничения.

" На президента Румен Радев бих споделил, че отиването в Украйна напълно промени моя светоглед какво се случва ", разяснява Петков. И добави, че не счита, че през днешния ден в обръщението си към народа президентът е имал поради тях. " Едни ракети се впиват в тези блокове и взривяват спокойно население ", разказа той какво е видял при визитата в Украйна. България би трябвало да е от правата страна на историята, българският интерес е да не се навеждаме, да не оказваме помощ агресорът да напредва и към други страни, заключи Кирил Петков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР