Президентът Володимир Зеленски обяви, че Крим може да бъде върнат

...
Президентът Володимир Зеленски обяви, че Крим може да бъде върнат
Коментари Харесай

Зеленски намекна, че Украйна може да си върне Крим по дипломатически път - Свят

Президентът Володимир Зеленски разгласи, че Крим може да бъде върнат под украински надзор с дипломатически средства.

" Това може да се случи по този метод. Разбира се, хората в Украйна са по-благосклонни към дипломатическия метод на решение на този въпрос. (Но) какъв кръг от хора ще разисква този въпрос и по кое време ще стане това, не мога да кажа в този момент ", отговори Зеленски на въпрос на Ройтерс за вероятностите за връщането на Крим.

Зеленски акцентира, че към този момент не може да разкрие детайлности, само че Украйна " ще може да живее спокойно, единствено в случай че си върне цялата земя ".

" Няма различен късмет, просто няма излаз, би трябвало да деокупираме територията ", бе безапелационен той.

В първите седмици на войната украинските управляващи позволиха търсенето на компромис с Русия по въпроса за Крим и предложиха, наред с други неща, да се откажат от военно решение на въпроса за 15 година Киев към този момент позволява договаряния с Русия единствено след цялостното ѝ евакуиране от украинските територии, напомня  " Медуза ".

През август украинските военни нанесоха удари по съветски военновъздушни бази в Крим. В началото на септември главнокомандващият ВСУ Валерий Залужний в публикация за вероятностите на войната през 2023 година изясни, че е допустима военна интервенция за освобождение на Крим, като в същото време отбелязва, че тя ще изисква потреблението на " индустриалните бази и запасите на водещите (западни) страни ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР