Президентът Владимир Путин заяви, че руската икономика се представя по-добре

...
Президентът Владимир Путин заяви, че руската икономика се представя по-добре
Коментари Харесай

Путин е доволен: Руската икономика се представя над очакванията

Президентът Владимир Путин съобщи, че съветската стопанска система се показва по-добре от предстоящото макар глобите, откакто министър председателят Михаил Мишустин му рапортува късно във вторник, че растежът на брутния вътрешен артикул и инфлацията са изненадващо позитивни.

Ръстът на Брутният вътрешен продукт може да надвиши 2% тази година, а инфлацията на потребителските цени може да не нарасне над 5% в годишно изражение, сподели Мишустин на Путин на среща в Кремъл. Международният валутен фонд чака съветската стопанска система да нарасне с 0.7% тази година.

" Нашите резултати, най-малко за момента, да кажем внимателно, са по-добри от предстоящото, по-добри от плануваните ", е споделил Путин, съгласно стенограма на уеб страницата на Кремъл.

Анкетирани от Ройтерс анализатори в края на юни предвидиха растеж на Брутният вътрешен продукт от 1.2% и инфлация от 5.7% през 2023 година

Икономиката на Русия се сви с 2.1% през 2022 година и беше под необикновен напън напролет на предходната година, когато съдружниците на Киев постановиха необятни наказания против Москва поради военната й акция в Украйна.

Руските технократи помогнаха да се компенсира част от удара, като пренасочиха стопанската система и я задвижиха с пари от страната, като финансовото министерство сподели по-рано, че обществените разноски са били с 26.5% по-високи на годишна база през първите пет месеца на годината.

Путин сподели на свои съдружници в Азия, че и ги прикани взаимните разплащания да се вършат в рубли или китайски йоани, отказвайки се от интернационалните валути.

Във вторник Мишустин сподели на Путин, че е убеден, че в случай че няма форсмажорни условия, стопанската система ще се показа добре.

" Уважаеми Владимир Владимирович (Путин), стопанската система на страната продължава решително да се възвръща, макар глобите, макар всички спънки, сложени на нашата страна ", сподели Мишустин, представен от Ройтерс.

Ефектът от глобите обаче беше мъчителен, защото западните финансови пазари и доста експортни пазари за съветски компании и артикули бяха затворени. Според съветския министър председател обаче това е подтикнало стопанската система на Русия, която е почнала да създава сама западната продукция, изкупувайки активите на напускащите задгранични компании.

Решаващите доходи от нефт и газ през януари-май тази година бяха съвсем половината от това, което бяха преди година, което се дължи на по-ниските цени на суровия нефт " Уралс " и по-ниските размери на експорт на природен газ.

 Русия стартира да харчи повече, в сравнение с печели от горивата Русия стартира да харчи повече, в сравнение с печели от горивата

Финансовият министър Антон Силуанов неведнъж е казвал, че бюджетният недостиг на Русия тази година няма да бъде повече от 2% от Брутният вътрешен продукт, макар че множеството анализатори не споделят неговия оптимизъм. Международният валутен фонд е измежду тези, които чакат по-голям бюджетен недостиг тази година.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР