Президентът Владимир Путин заяви, че Русия иска да сложи край

...
Президентът Владимир Путин заяви, че Русия иска да сложи край
Коментари Харесай

За пръв път: Путин нарече инвазията в Украйна “война“

Президентът Владимир Путин съобщи, че Русия желае да постави завършек на войната в Украйна и че всички въоръжени спорове приключват с дипломатически договаряния, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
По думите му Русия ще се стреми да се постави завършек на войната в Украйна " и колкото по-скоро, толкоз по-добре, несъмнено ".

Пред кореспонденти съветският президент акцентира: " Казвал съм доста пъти: усилването на военните дейности води до неоправдани загуби ".

" Всички въоръжени спорове приключват по един или различен метод с договаряния, по дипломатически път. Рано или късно всички страни, които са в положение на спор, сядат и подписват съглашение. Колкото по-скоро това бъде осъзнато от тези, които ни се опълчват, толкоз по-добре. Ние в никакъв случай не сме се отказвали от това ", добави Путин.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби съобщи, че Путин не е " дал безусловно никаква индикация, че е подготвен да договаря " за преустановяване на войната, която стартира, когато Москва изпрати войски в Украйна на 24 февруари. " Точно противоположното ", сподели Кърби пред кореспонденти по време на онлайн брифинг. " Всичко, което той (Путин) прави на земята и във въздуха приказва за човек, който желае да продължи насилието против украинския народ " и " да ескалира войната ".

Кирби съобщи, че Байдън е отворен за диалози с Путин, само че единствено откакто съветският водач " покаже съвестност за договаряния " и след съвещания с Украйна и съдружниците на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Руският президент също по този начин съобщи, че системата за противовъздушна защита " Пейтриът ", с която президентът Джо Байдън даде обещание Съединени американски щати да снабдят Украйна, е остаряла оръжейна система, на която Русия би могла да противодейства, отбелязва Ройтерс.

Пред кореспонденти Путин съобщи, че " Пейтриът " е " много остаряла " и не работи като съветската система С-300. " Добре, ще вземем това поради и противопоставяне постоянно ще се откри ", сподели съветският президент.

След съвещание на Държавния съвет Путин сподели пред публицисти, че разполагането на ракети " Пейтриът " няма да провокира никакви проблеми, защото руснаците ще се оправят с лекост с тях. " Тогава там ще би трябвало да бъде доставено нещо друго вместо " Пейтриът ", ще би трябвало да се разработят нови системи. Това е комплициран и дълъг развой, нещата не са толкоз елементарни ", акцентира Путин, представен от ТАСС.

Путин също по този начин съобщи, че таванът на цените, натрапен на съветския нефт от западните страни, целящ да ограничи опциите на Русия да финансира войната, няма да навреди на съветската стопанска система. Руският президент уточни, че ще подпише при започване на идната седмица декрет, в който ще бъде посочен отговорът на Русия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР