Президентът Владимир Путин заяви, че Русия иска да сложи край

...
Президентът Владимир Путин заяви, че Русия иска да сложи край
Коментари Харесай

Путин: Русия иска да сложи край на войната в Украйна - колкото по-скоро, толкова по-добре

Президентът Владимир Путин съобщи, че Русия желае да постави завършек на войната в Украйна и че всички въоръжени спорове приключват с дипломатически договаряния, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите му Русия ще се стреми да се постави завършек на войната в Украйна " и колкото по-скоро, толкоз по-добре, несъмнено ".

Пред кореспонденти съветският президент акцентира: " Казвал съм доста пъти: усилването на военните дейности води до неоправдани загуби ".

" Всички въоръжени спорове приключват по един или различен метод с договаряния, по дипломатически път. Рано или късно всички страни, които са в положение на спор, сядат и подписват съглашение. Колкото по-скоро това бъде осъзнато от тези, които ни се опълчват, толкоз по-добре. Ние в никакъв случай не сме се отказвали от това ", добави Путин.

Руският президент също по този начин съобщи, че системата за противовъздушна защита " Пейтриът ", с която президентът Джо Байдън даде обещание Съединени американски щати да снабдят Украйна, е остаряла оръжейна система, на която Русия би могла да противодейства, отбелязва Ройтерс.

Пред кореспонденти Путин съобщи, че " Пейтриът " е " много остаряла " и не работи като съветската система С-300. " Добре, ще вземем това поради и противопоставяне постоянно ще се откри ", сподели съветският президент.

След съвещание на Държавния съвет Путин сподели пред публицисти, че разполагането на ракети " Пейтриът " няма да провокира никакви проблеми, защото руснаците ще се оправят с лекост с тях. " Тогава там ще би трябвало да бъде доставено нещо друго вместо " Пейтриът ", ще би трябвало да се разработят нови системи. Това е комплициран и дълъг развой, нещата не са толкоз елементарни ", акцентира Путин, представен от ТАСС.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР