Президентът Владимир Путин води многопластова модерна война срещу Запада, вдъхновен

...
Президентът Владимир Путин води многопластова модерна война срещу Запада, вдъхновен
Коментари Харесай

Британски мозъчен тръст: Русия на Путин води модерна война със Запада в стил КГБ


Президентът Владимир Путин води многопластова съвременна война против Запада, въодушевен от инструментариума на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), който е употребявал като някогашен руски сътрудник от сигурността, съобщи английски мозъчен концерн, представен от ДПА.

Модерният съветски боен спор е комплицирана и интегрирана форма на държавно въздействие, тясно обвързвана с политически цели, се споделя в отчета, направен от депутата от Консервативната партия Боб Сийли за сдружение " Хенри Джаксън ".

Според отчета Русия се стреми " да разделя и деморализира " Запада, като употребява " като вътрешност комплекта на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) за " дейни мероприятия " (политическа война), допълнен с цялостна гама от държавни принадлежности ".

Авторът разказва " сложна, опортюнистична и гъвкава " съветска стратегия, която употребява " минимум 50 инструмента на държавната власт ".

От подправените вести, ориентирани към Европа до пропагандата на " Раша тудей ", и от окупацията на Крим до улиците на Солсбъри - Русия води един доста съвременен тип война против Запада и съветския народ, съобщи Сийли.

По думите му " тактиката на Путин дължи доста на " дейните мероприятия ", практикувани от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) през Студената война, подменяйки истината, с цел да подкопае доверието в нашите институции ".

" През идващите години нашата устойчивост ще бъде подлагана на тествания по многочислени способи ", добави депутатът.

Докладът се концентрира върху Русия, само че съгласно него и други властнически страни като Китай и Иран употребяват сходни " военни и невоенни принадлежности, съчетани по динамичен, ефикасен и интегриран метод за реализиране на политически цели ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР