Президентът Владимир Путин уволни Валерий Герасимов от поста командващ руските

...
Президентът Владимир Путин уволни Валерий Герасимов от поста командващ руските
Коментари Харесай

Владимир Путин уволни командващия руските войски в Украйна ген. Валерий Герасимов

Президентът Владимир Путин уволни Валерий Герасимов от поста командващ съветските войски в Украйна.
Според Daily Mail, представен от УНИАН, мястото на Герасимов е заето от командващия въздушнодесантните войски Теплински, а Герасимов ще остане шеф на съветския общоприет щаб, само че цялостната отговорност за изхода от войната в Украйна към този момент ще се носи от Теплински.
Валерий Герасимов държи едно от трите " нуклеарни куфарчета " на Русия. Той не се е появявал обществено след протеста на Евгений Пригожин. Това е следващият след военачалник Сергей Суровикин почитан боен, който изчезна след опита за боен прелом.
Теплински е роден в Донецка област. Той е считан за един от " най-способните " съветски военни командири.
Към момента в съветските медии няма публична информация за уволнението на Герасимов, само че съгласно коментатори кадровите промени са станали незабавно след завръщането на петимата военнослужещи от " Азов " в Украйна.
Денис Прокопенко, Святослав Пономар, Сергей Волински, Олег Хоменко и Денис Шлега бяха освободени от съветски плен през септември 2022 година и бяха арестувани в Турция за замяна.
Командирът на митичния полк " Азов " Денис Прокопенко - Редис разгласи, че петимата освободени командири от " Азовстал " ще създадат всичко допустимо да сложат завършек на войната и ще се върнат на фронта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР