Президентът Владимир Путин призова руските милиардери да поставят патриотизма пред

...
Президентът Владимир Путин призова руските милиардери да поставят патриотизма пред
Коментари Харесай

Путин призова руските милиардери да инвестират патриотично в страната

Президентът Владимир Путин прикани съветските милиардери да слагат патриотизма пред облагата. В първата си среща с бизнес елита на страна, от началото на войната, съветският президент непосредствено им сподели да влагат в Русия, с цел да укрепят стопанската система след наложените западни наказания.

Путин съобщи, че тяхната роля не е просто да вършат пари, само че и да поддържат обществото.

„ Отговорният бизнесмен е същински жител на Русия, когато схваща и работи в поддръжка на нейните ползи. Той не крие активи в офшорки, а записва компании тук, у нас, и не става подвластен от непознати управляващи “, сподели съветският президент по време на срещата, представен от Reuters.

Путин сподели, че желае да чуе и вижданията на бизнеса за това по какъв начин да се построи по-динамична стопанска система, която да докара до „ видимо възстановяване на качеството на живот на хората в цялата страна “.

Президентът на Русия е на мнение, че опитите за заличаване на съветската стопанска система са се провалили. Въпреки това обаче той прикани бизнеса да работи и да не изнася производствата си в чужбина.

„ Прекрасно разбирам заканите, които се насочат и това, което ни споделят недоброжелателите, казвайки, че Русия ще има проблеми в средносрочен проект. Да, това е опасност, която би трябвало да имаме поради “, сподели той.

Призовавам ви да не чакате тези отрицателни последствия от този средносрочен проект да дойдат... Трябва да действате незабавно. “

Като най-ясен знак за възходящи условия към огромния бизнес, държавното управление - изправено пред възходящ бюджетен недостиг - възнамерява да събере към 300 милиарда рубли (3.9 милиарда долара) под формата на налог „ свръхпечалба “.

Министърът на финансите Антон Силуанов сподели, че данъкът ще бъде избран на към 5% от свръхпечалбите, заяви организация ТАСС. Налогът ще влезе в действие от 2024 година, само че финансовото министерство чака фирмите да създадат заплащания и тази година, сподели той.

Русия се надява да реализира стопански напредък тази година след спад от 2.1% през 2022 година Икономиката на страната се оказа ненадейно устойчива на фона на глобите, наложени предходната година, само че връщането към равнищата на разцвет отпреди спора може да е надалеч, защото повече държавни разноски са ориентирани към военните дейности.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР