Президентът Владимир Путин призова руските граждани да гласуват в неделя

...
Президентът Владимир Путин призова руските граждани да гласуват в неделя
Коментари Харесай

Путин призовава руснаците да гласуват в неделя


Президентът Владимир Путин прикани съветските жители да гласоподават в неделя на президентските избори, за които Кремъл се притеснява, че ще протекат при ниска изборна интензивност, съобщи Франс прес.

" За кого да се гласоподава, по какъв начин да бъде упражнено правото на свободен избор е персонално решение на всеки човек. Но в случай че решите да не взимате такова решение, този значим и определящ избор ще бъде изработен, без да се регистрира вашето мнение ", разгласи Путин в особено послание към гласоподавателите, публикувано от съветската телевизия RT.

" Убеден съм, че всеки от нас е угрижен за ориста на нашата татковина. Ето за какво се обръщам към вас, призовавайки ви да отидете в неделя в своите изборни секции. Възползвайте се от правото си, с цел да изберете бъдещето си ", добави той.

Владимир Путин, който към този момент повече от 18 години е отпред на Русия като президент или министър председател, се чака - в случай че не се случи нещо доста изненадващо - да завоюва четвърти мандат и да остане държавен глава до 2024 година, отбелязва Агенция Франс Прес.

В съпоставяне с него другите седем претенденти за президентския пост на процедура нямат шансове: за претендента на Комунистическата партия на Руската федерация Павел Грудинин съгласно социологическите изследвания считат да гласоподават към 7-8 % от гласоподавателите, за ултранационалиста Владимир Жириновски - към 5-6 %, за демократичната журналистка Ксения Собчак - към 1-2 %, а останалите претенденти общо събират към 1 един %.

На главния конкурент на Путин - Алексей Навални беше неразрешено да се яви на изборите поради правосъден развой, приключил с неоправдателна присъда. Навални разгласи процеса за режисиран и прикани съветските жители да бойкотират изборите.

Въпреки че те наподобяват предрешени, Кремъл се опасява от ниска изборна интензивност, която ще отслаби легитимността на резултата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР