Президентът Владимир Путин посвети значително ефирно време през последните няколко

...
Президентът Владимир Путин посвети значително ефирно време през последните няколко
Коментари Харесай

4 начина, чрез които Русия се опитва да докаже, че може да живее добре и със санкции

Президентът Владимир Путин посвети доста ефирно време през последните няколко седмици, с цел да увери съветската общност, че глобите се отразяват по-зле на Запада, в сравнение с Русия, оповестява CNN, представена от. И въпреки всичко мащабът на икономическите дейности, водени от Запада след нашествието в Украйна на 24 февруари беше голям. Надигна се и вълна от компании, които прекъснаха бизнеса си с Русия, с цел да се предпазят от репутационен риск или бъдещи наказания.

„ Никой, който предвиждаше какви наказания може да вкара Западът, не би могъл да намерения за това “, призна външният министър Сергей Лавров през март, имайки поради замразяването на половината от запасите на Русия от 600 милиарда $. Междувременно ето някои от методите, по които фирмите, промишленостите и чиновниците се борят да живеят с новото обикновено в Русия:

Редизайн на „ Лада “

Емблематичната съветска марка коли, основана през руската ера, е доста подвластна от вносни елементи. „ Автоваз “, който създава „ Лада “, е благосъстоятелност на френския авто производител Renault и съгласно Евгений Есков, основен редактор на съветското списание за автомобилната промишленост Auto Business Review, фирмите споделят единна система за доставка на части.

На 24 март, в отговор на новината, че Renault напуща съветския пазар, „ Автоваз “ разкри, че се постанова бързо да преработи няколко модела, с цел да разчита по-малко на вносни съставни елементи. Компанията не посочи кои модели ще бъдат създадени, само че сподели, че те последователно ще станат налични през идващите месеци. По думи на Есков модифицираните модели ще бъдат по-опростени версии на актуалните коли, без спомагателни функционалности като ABS. „ Просто брутални коли от предишното “, заяви той пред CNN Business.

Примамване на „ инстаграмърите “ към „ ВКонтакте “

Instagram до неотдавна беше най-популярната обществена мрежа в Русия, основана на брой месечни консуматори, съгласно компанията за разбор на обществените медии Brand Analytics. „ ВКонтакте “, съветската версия на Фейсбук, до този миг е била на второ място.

След като съветският регулатор прекъсна достъпа до Фейсбук и Instagram предишния месец, „ ВКонтакте “ предприе всички дейности, с цел да притегли основателите на наличие към своята платформа. Компанията се отхвърли от комисионната си за всяко монетизирано наличие до края на април и предлага безвъзмездна промоция в платформата за всеки основател на наличие, който се е преместил от друга платформа или е задействал още веднъж страницата си от 1 март. Освен това разгласява малко по малко управление за пускане на бизнес във “ВКонтакте “. Месечните консуматори доближиха върха от над 100 млн. през март. Според Brand Analytics, Instagram е изгубил съвсем половината от дейните си рускоезични консуматори сред 24 февруари и 6 април.

Това не е цялата история, несъмнено. Много съветски „ инстаграмъри “ към момента са дейни в платформата, тъй като могат да заобиколят възбраната благодарение на VPN. Олга Левакова, която ръководи бизнес за продажба на висококачествени ръчно направени платове в стила на царска Русия, сподели, че след първичния " потрес " и " суматоха ", когато Instagram беше неразрешен, тя продължава да употребява платформата посредством VPN, с цел да доближава най-много до задгранични клиенти, оповестява CNN. „ Просто не можах да понеса потока от експанзия “, признава Левакова. Поръчките към момента идват, само че тя споделя, че е прекомерно рано да се каже дали нейният бизнес ще бъде обиден.

Кредитни карти единствено за територията на Русия

След като някои от най-големите й банки бяха наранени от наказания след анексирането на Крим, националната система за разплащателни карти на Русия и построената върху нея система за банкови карти, известна като " Мир ", набъбнаха. По данни на Руската централна банка през 2021 година са издадени над 113 млн. карти “Мир “, по отношение на общо 1,76 млн. в края на 2016 година Миналата година към една четвърт от всички заплащания с карти в Русия са осъществени с карти „ Мир “. Експертите настояват, че този напредък е отчасти основан от Русия. „ Те не го направиха доста привлекателно за елементарните руснаци преди нашествието “, споделя Мария Шагина, гостуващ старши помощник във Финландския институт за интернационалните връзки. Това значи, че когато Visa и Mastercard оповестиха при започване на март, че стопират транзакции и интервенции в Русия, руснаците към този момент са имали опция. Но „ Мир “ не е пряк сурогат на интернационалните карти. Той работи единствено в Русия и шепа други страни, основно някогашни руски страни. Русия направи опит да построи опция на SWIFT, интернационалната разплащателна система, като сътвори лична версия, известна като SPFS. Тя е имала 400 участници предходната година, спрямо 11 000 в SWIFT, съгласно CNN.

Работни места

Масовата безработица, съгласно Елина Рибакова, заместник-главен икономист в Института за интернационалните финанси във Вашингтон, към момента не се е появила в Русия, само че това е едно от нещата, от които Кремъл се опасява най-вече заради капацитета му да подклажда несъгласието. Москва се пробва да изпревари евентуалния проблем с безработицата с стратегия за преквалификация и наемане на хора, които са работили в западни компании, доста от които са спрели или са спрели бизнес интервенции в Русия. Кметът на Москва Сергей Собянин счита, че застрашените работни места са до 200 000. Решението, съгласно скорошна обява в блога му, е да се даде на оставените служащи нещо " потребно " за извършване. Опциите, които той обрисува, включват работа по администриране на публични документи като паспорти и актове за раждане, работа в някой от градските паркове или във краткотрайни здравни центрове, които градът стартира да основава неотдавна. 41 млн. $ се заделят за основаване на тези работни места и преквалификация на служащи. За руснаците, които са построили кариера в McKinsey или Goldman Sachs преди войната, това би било внезапна смяна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР