Президентът Владимир Путин похвали китайския президент Си Дзинпин за инициативата

...
Президентът Владимир Путин похвали китайския президент Си Дзинпин за инициативата
Коментари Харесай

Путин нарече Дзинпин „скъп приятел”. Призова за тясна координация с Китай във външната политика

Президентът Владимир Путин похвали китайския президент Си Дзинпин за самодейността „ Един пояс, веднъж “ и го назова „ собствен другар “. Той прикани за световни вложения в маршрута в Северно море, който съгласно него може да задълбочи търговията сред Изтока и Запада. Визитата е втора за Путин отвън Русия след началото на нашествието в Украйна и заповедта за ареста му.

Руският президент акцентира, че страната му може да играе основна роля в съживяването в съвременността на античния Път на коприната.

„ Относно Северния морски път Русия не просто предлага на сътрудниците си да употребяват интензивно неговия директен капацитет. Нещо повече - каним заинтригуваните страни да вземат участие директно в неговото развиване “, съобщи съветският държавен глава, представен от ТАСС.

Путин посочи, че „ още през идната година навигацията за товарните кораби от ледови клас по цялото продължение на Северния морски път ще стане целогодишна “.

Руският държавен глава съобщи, че тясната съгласуваност с Китай във връзка с външната политика е от решаващо значение в сегашната сложна конюнктура.

Китай и Русия поддържат тясна и ефикасна стратегическа съгласуваност, а размерът на двустранната търговия доближи исторически връх, съобщи от своя страна китайският президент пред съветския си сътрудник. Джинпин е добавил, че политическото доверие сред двете страни непрестанно се задълбочава. Той е подчертал и положителните работни връзки с Путин, като е отбелязал, че двамата са се срещали 42 пъти за последните 10 години, отбелязва Синхуа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР