Президентът Владимир Путин подписа в сряда указ за създаване на

...
Президентът Владимир Путин подписа в сряда указ за създаване на
Коментари Харесай

Блумбърг: Русия сега е само на часове от драматичен момент във финансовата битка

Президентът Владимир Путин подписа в сряда декрет за основаване на краткотрайни процедури, ориентирани към осъществяване на отговорностите по външния дълг на Русия, защото страната е на ръба на дефолт.

Русия в този момент е единствено на часове от трагичен момент във финансовата борба, която Съединени американски щати и други водиха против Кремъл поради войната в Украйна, заяви в неделя " Блумбърг ".

Гратисният период за към 100 милиона $ пропуснати заплащания по облигации, блокирани заради глобите, завършва в неделя вечер.

Няма да има публична декларация. Русия към този момент оспорва определянето, написа news.bg.

Но в случай че вложителите не получат парите си до крайния период, ще настъпи " случай на несъблюдение на външния дълг " (дефолт) в понеделник сутринта.

Това демонстрират документите за облигации.

Засега това е значително алегорично развиване, като се има поради, че Русия към този момент е икономическо, финансово и политическо " заточение " от по-голямата част от света.

За Русия това ще бележи първото ѝ задгранично несъблюдение от 1918 година

Страната беше доста покрай подобен миг по-рано тази година, само че съумя да избяга, като смени методите на заплащане.

Припомняме, че съветското финансово министерство съобщи в четвъртък, че е изпълнило отговорностите си по две излъчвания еврооблигации, деноминирани в долари, " изцяло ", като е изпратило 12,51 милиарда рубли (234,5 милиона долара) в заплащания на купони към Националния депозитар за разплащания.

Министерството съобщи, че плащанията са по еврооблигации с падеж през 2027 и 2047 година

На 25 май Министерството на финансите на Руската федерация разгласи готовността си да продължи да обслужва и погасява всички дългови отговорности. От ведомството споделиха, че заплащанията ще се правят в рубли с опция за последващото им конвертиране в истинската валута на задължението посредством NBCO JSC " Национален депозитар за разплащания " като сътрудник по заплащанията. това се наложи поради липса на лиценз от Министерството на финансите на Съединени американски щати, позволяващо на Русия да прави заплащания по външния си дълг в долари

" По този метод отговорностите по обслужване на държавните скъпи бумаги на Руската федерация бяха изпълнени напълно от Министерството на финансите ", се споделя в изказване на министерството.

Министърът на финансите Антон Силуанов сподели в изказване, че това, че Русия не прави заплащания във валутата на издаване, не значи несъблюдение на външния ѝ дълг (дефолт).

Президентът Владимир Путин подписа в сряда декрет за основаване на краткотрайни процедури, ориентирани към осъществяване на отговорностите по външния дълг на Русия, защото страната е на ръба на дефолт.

Министерството съобщи, че минава към процедурата, открита с указа на Путин, при която средствата ще бъдат изплащани в рубли на Националния депозитар, преди да бъдат разпределени на три групи притежатели на облигации на стадии, според от особеностите на глобите, използвана за всеки вложител.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР