Президентът Владимир Путин е най-слабото звено на Руската федерация. Ако

...
Президентът Владимир Путин е най-слабото звено на Руската федерация. Ако
Коментари Харесай

Руски експерт: Ако Путин бъде свален, режимът веднага ще се разпадне. Но войната ще приключи

Президентът Владимир Путин е най-слабото звено на Руската федерация. Ако го убият, войната в Украйна незабавно ще завърши, твърди съветският опозиционен политик, социолог и публицист Игор Яковенко пред " Униан ".

Според него, че в случай че Владимир Путин бъде свален в Кремъл, режимът незабавно ще се разпадне.

 

„ Путин върна значително ролята на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), която беше унищожена при Елцин. Но не тайните служби ръководеха, а хора, произлезли от специфичните служби, които Путин доста ловко раздели на кланове. Отделни представители на ФСБ в действителност получиха голяма власт и големи благоприятни условия. Но това не е ФСБ, а това са негови представители ", сподели той в ефира на " Униан ".

Политикът е сигурен, че в случай че самият Путин може да бъде отхвърлен от цялата тази конструкция, тогава цялата тази конструкция ще рухне.

„ Много фашистки диктатури са персонални режими и затова, в случай че Путин бъде отхвърлен от тази конструкция, тогава тя сигурно ще рухне. Е, или най-малко ще има нещо напълно друго. Той включи голям брой хора в тази незаконна война, които станаха военни нарушители. Почти цялата страна ще бъде държана виновна за това закононарушение. Всички, които имат съветски паспорт, включително, естествено и аз, ще бъдат държани виновни за тази война. Но в случай че Путин бъде отхвърлен от това в този момент, войната ще завърши неотложно ", добави Яковенко.

Той сподели, че шефовете на тайните служби Патрушев и Бортников са много скептични към Пригожин и евентуално не желаят той да стане началник на страната.

„ Западът не е подготвен да одобри това. Западът към момента е доста внимателен и избира известното зло пред незнайното. Не изключвам, че те са подготвени по принцип да толерират запазването на властта на Путин, тъй като това е добре познато зло, само че Пригожин като цяло е дяволът в профил, не е ясно какво е. Не мисля, че Западът в действителност е подготвен да посрещне Пригожин. Не мисля, че груповият Запад може да заложи на Пригожин ", сподели политикът. И обърна внимание, че шефът на частната войска " Вагнер " е бил обвинен по престъпни случаи.

Бившият офицер от английското военно разузнаване Филип Инграм счита, че създателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин към момента е любимец на съветския президент Владимир Путин и негов директен политически " правоприемник ".

Публицистът и политолог Андрей Пионтковски съобщи, че Съединени американски щати водят договаряния с Китай, в това число за ориста на Путин, неговата свита и фамилията. По-специално, те могат да изискат от Пекин да убеди кремълския цар да напусне страната.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР