Президентът вече управлява достатъчно дълго през служебни кабинети, без парламент,

...
Президентът вече управлява достатъчно дълго през служебни кабинети, без парламент,
Коментари Харесай

Нинова: Президентът управлява достатъчно дълго без контрол, трябва да реагираме

Президентът към този момент ръководи задоволително дълго през служебни кабинети, без парламент, без надзор от законодателната власт и би трябвало, ние, партиите, да реагираме на това, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред БНР.
Прочетете още
Нинова сподели още, че от обстановката, в която се намираме сега, страната се движи към президентска република. Това била и една от аргументите парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ да поддържа избора на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание.

„ Другото означаваше блокаж на политическата система, на парламентаризма в България и наливане на масло в огъня на тези, които желаят президентско ръководство “, изясни Корнелия Нинова.

Тя съобщи още, че Българска социалистическа партия е безапелационна - парламентарното ръководство би трябвало да се резервира и е най-хубавото за България.

" Политическата обстановка е доста динамична и доста зависи при кого ще отиде третият мандат.... Трябва да се търси устойчиво болшинство, с цел да има предвидимост и за стопанската система, и за хората, и за интернационалните ни сътрудници.... Ако третият мандат пристигна при Българска социалистическа партия ще създадем опит да има болшинство и непоклатимост в страната ", каза още Нинова. И добави, че левицата няма да поддържа държавно управление, формирано с мандат на ГЕРБ, на Движение за права и свободи или на " Възраждане ".

Според Нинова е " необичайно " единодушието на " Продължаваме промяната " да се срещне с ГЕРБ.

" Очевидно в Политическа партия текат някакви процеси. Очевидно има и динамичност в връзките им с ГЕРБ. Тази среща или е първа крачка към сформиране на държавно управление на Политическа партия и ГЕРБ, или е ПР акция, с която по-късно и двете страни да се оправдаят, че отиваме на избори. Да кажат, че са желали, само че другите са отговорни ".

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни, че в Народното събрание има плаващи болшинства и се гласоподава тематично.  " За страната обаче е значимо, че плаващите болшинства са нещо несигурно ", съобщи Нинова.

Относно Закона за удължение на разпореждания от Бюджет 2022, импортиран от служебния кабинет, Нинова сподели, че сред двете четения той ще бъде допълнен. Стана ясно още, че е отправена покана към другите партии, с цел да се обсъдят поправките, които ще се внесат.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР