Президентът усеща, че не е така желан на европейската сцена.

...
Президентът усеща, че не е така желан на европейската сцена.
Коментари Харесай

Цветанов: Президентът Радев не е желан на европейската сцена

" Президентът усеща, че не е по този начин мечтан на европейската сцена. Това води до злоба, която е неприемлива за общественик. Отдавам дейностите му на това, че не е този фактор, който е очаквал да бъде ", разяснява в понеделник заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

За следващата офанзива на Цветанов по президента беше употребена тезата на Румен Радев, че сега България няма стратегически цели, откакто страната е станала член на Европейски Съюз и НАТО. Преди два дни Цветанов прикани президентът и опозицията да поддържат “централния нападател Бойко Борисов “.

Вторият човек в ГЕРБ разкритикува Румен Радев, че не е взел отношение след изявлението на депутата от Българска социалистическа партия Иво Христов за " 80-те % дебилни " измежду българското население. Бившият вътрешен министър подсети, че проф. Христов е бил част от инициативния комитет, който издигна Радев на изборите за държавен глава.

Цветанов добави, че реакция от президента не е имало и след предлагането на депутата от Българска социалистическа партия Александър Паунов да се направи референдум дали България да продължи да бъде част от Европейския съюз. Според Цветанов някой се пробва да отклони страната от европейския ѝ път.

Цветанов сподели, че Иво Христов е в несъгласие със себе си в последните 20 години, откакто е бил е в младежкото Съюз на демократичните сили и е бил част от правния отдел в Народното събрание, който е подкрепил приватизацията.

" Нещата са съществени. Много за тези, които се облагодетелстваха и по-късно станаха морални съдници. Трябва да са ясни отговорните лица за случилото се по време на прехода ", добави Цветанов и настоя Българска социалистическа партия да поддържа концепцията на ГЕРБ за увеличение на отминалостта за наказателно гонене на закононарушенията при приватизационните покупко-продажби.

Попитан кои са хората в Народното събрание, забъркани в наркотрафик, Цветанов си призна, че не знае. Преди ден министър председателят Бойко Борисов сподели, че измежду депутатите има такива хора, само че не разкри кои са те.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР