Президентът традиционно връчваше третия мандат на БСП, но формацията изпадна

...
Президентът традиционно връчваше третия мандат на БСП, но формацията изпадна
Коментари Харесай

Андрей Райчев видя къде отива третият мандат за кабинет

Президентът обичайно връчваше третия мандат на Българска социалистическа партия, само че групировката изпадна в избрани спешни положения. Сега той ще връчи третия мандат или Българска социалистическа партия, или на „ ИТН ”. Най-вероятно мандатът ще бъде връчен на Има Такъв Народ, предвижда пред Нова телевизия социологът Андрей Райчев.

Състоянието на множеството партии е необичайно – една се разпадна, друга е във вътрешна война, още една е също във вътрешна война, установи той във връзка актуалната политическа обстановка.

„ Има Такъв Народ ще отидат при ГЕРБ, а от ГЕРБ нямат изгода от това да сменят настоящето държавно управление, което им прави добра работа. В никакъв случай каквото и да стане, няма да бъде по-добро от това, което имаме или от разновидността да се отиде на нови избори ”, сподели журналистът Петко Георгиев.

По негови думи огромните въпроси в българската политика е кой ще реди листите в Движение за права и свободи и по какъв начин поради рецесията в партията, останалите политически играчи биха могли да засилят своето електорално въздействие. „ Сътресението в Движение за права и свободи е най-голямото, което сме виждали, откогато партията е основана ”, добави Георгиев.

„ Чисто софтуерно за изборите, ще бъде забавно кой ще успее да записва листи под името „ Движение за права и свободи ”. До ден сегашен не е ясно Делян Пеевски или Джевдет Чакъров държи печата на партията. Прав е този, който държи печата ”, съобщи журналистът от „ 24 часа ” Виктор Иванов.

По този мотив Райчев изясни, че ще бъде забавен проблем, в случай че в ЦИК дойдат двама души с разнообразни листи, които желаят да се записват под едно и също име. „ Единият вид е да се обединят листите, вторият вид е – който първи влезе, той ще записва листите. Най-лошият вид е Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да не вземат участие в изборите. Кризата е толкоз дълбока, че стартира да обзема и вносителите. Ситуацията единствено усилва напрежението. Партиите не схващат основното в задачата – да спрат „ свличането ” и нещо да стабилизират ”, уточни той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР