Президентът ще връчи утре в 13 часа мандат за съставяне

...
Президентът ще връчи утре в 13 часа мандат за съставяне
Коментари Харесай

Президентът връчва мандата за съставяне на правителство утре в 13 часа

Президентът ще връчи на следващия ден в 13 часа мандат за сформиране на държавно управление. А през днешния ден президентът организира консултациите за сформиране на кабинет с парламентарно показаните партии.

От ГЕРБ обявиха, че може да не внесат състав на ново държавно управление в случай че не си обезпечат болшинство. Остана неразбираемо и дали " ИТН " ще предложат състав на министерски съвет, в случай че получат втория мандат.

Президентът Румен Радев стартира конституционната процедура, чиято последна цел е 45 Народно събрание да излъчи държавно управление. В рамките на днешния ден той беседва с управленията на всички парламентарни групи. Но консултациите през днешния ден не дадох явен отговор дали този парламент ще излъчи държавно управление.

От ГЕРБ потвърдиха, че ще предложат държавно управление с министър председател Даниел Митов. Не изключват обаче опцията и да върнат мандата, в случай че схванат, че нямат нужната поддръжка.

Дали от " ИТН " ще предложат държавно управление ще разберем, когато получат мандата. Потвърдиха, че обединения с партиите на статуквото няма да вършат.
Ако се стигне до трети мандат и той бъде връчен на Българска социалистическа партия - левицата ще свика управителните органи на партия и ще реши по какъв начин да постъпи.

Движение за права и свободи подсетиха, че няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, биха дали своят вот за държавно управление на трите нови обединения в Народното събрание.

От Демократична България ще поддържат кабинет на Има Такъв Народ, само че след виновни диалози.

" Изправи се! Мутри вън! " Ще поддържат държавно управление на смяната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР