Президентът ще демонстрира полет на изтребител в Испания. Посещението на

...
Президентът ще демонстрира полет на изтребител в Испания. Посещението на
Коментари Харесай

Румен Радев ще лети с изтребител Юрофайтър в Испания

Президентът ще показва полет на изтребител в Испания. Посещението на президента Румен Радев в Испания приключва през днешния ден с показателен полет на изтребител и посещаване на стадиона на " Реал " (Мадрид).

Държавният глава първо ще посети Логистичния център за въоръжение и изследване (CLAEX) във военновъздушната база в Торехон де Ардос, покрай Мадрид. След инструктаж и показване на изтребителя Eurofighter EF-20 Typhoon II на испанските военновъздушни сили президентът ще има показателен полет на този военен аероплан, написа Българска телеграфна агенция.

Румен Радев ще награди с " Почетен знак на Президента на Република България " 14-о Крило от испанските военновъздушни сили - целият екип от водачи, механици и други, който е бил в България два месеца по-рано тази година като част от аеротактическия отряд " Стрела ", охраняващ българското въздушно пространство. От името на 14-о Крило премията ще получи подполковник Хесус Саласар, пълководец на аеротактическия отряд " Стрела ".
Президентът ще посети и Оперативния център на Южното командване на НАТО. Там ще има малко показване от генерал-лейтенант Фернандо де ла Крус Карабака.

Последен стадий от визитата е централата на футболния клуб " Реал " (Мадрид) на стадион " Сантяго Бернабеу " в испанската столица. Румен Радев ще има среща с Флорентино Перес, президента на клуба с най-вече трофеи в историята на Шампионската лига.

След това президентът и ръководената от него делегация, в чийто състав са първата дама Десислава Радева и министърът на външните работи Теодора Генчовска, ще отпътуват за България.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР