Президентът сега се чуди как на база на медицински специалисти

...
Президентът сега се чуди как на база на медицински специалисти
Коментари Харесай

Премиерът: Радев се чуди как на база медицински специалисти да отмени изборите

Президентът в този момент се чуди по какъв начин на база на медицински експерти да анулира изборите, само че да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза е грозно. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на посещаване в СУ " Емилиян Станев " във Велико Търново, откакто президентът организира съвещания със здравния министър, шефа на Националния имунизационен щаб и основния държавен здравен контрольор за идните парламентарни избори.

" Учудвам се, че през днешния ден президентът е приказвал на тази тематика. На 28 март имаме оповестена дата за избори. За тази дата се готвим и приготвяме медицинският протокол на всички места. Ако можеше някой да даде прогноза какво ще се случи до 28 март, той щеше да е началник на СЗО, въпреки че и те не знаят. Виждаме, че съседите и в Европа са в цялостен локдаун. Към днешна дата пуснахме учениците до 4-ти клас и идващия четвъртък, в случай че данните са положителни, ще помислим за тематиката за до 12-и клас. Това е, което вършим. Никой не може да даде точна прогноза. Надяваме се с повече оптимизъм март месец да е по-спокойно ситуацията ", съобщи Борисов.

" В Китай започнаха да имунизират против новия ковид, а в нашите съседи към този момент се появи новият вариант на вируса. Това е огромен проблем ", уточни той.

" 28 март са изборите, няма за какво да се търсят оправдания. Ако някой на президента му е споделил 28 март, той го е изговорил и в този момент се чуди по какъв начин на база на медицински експерти да анулира изборите. Ако е желал да ги анулира, това е в неговите пълномощия, само че да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза е грозно, тъй като подобен човек в света няма. Икономическата и финансова прогноза е октомври месец светът да стартира да се възвръща ", добави министър председателят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР