Президентът се опитва да вкара правителството в редовния ред на

...
Президентът се опитва да вкара правителството в редовния ред на
Коментари Харесай

Манолова: Президентът е прав, вече всички очакваме действия и резултати от правителството

Президентът се пробва да вкара държавното управление в постоянния ред на обществото, до момента в който цените порастват фрапантно нагоре. Очакванията за скорошна правосъдна промяна също се отсрочват за неопределен срок, защото законопроектът за закриването за спецправосъдието още не се преглежда от Народното събрание. Това държавно управление е длъжно да извърши правосъдната промяна и аз чакам водачите на партиите да призоват своите членове във Висш съдебен съвет да подадат оставка, с цел да се стартира следствие и премахване на основния прокурор. Това съобщи в изявление за " Лице в лице " по bTV " Изправи се БГ! ".

Според нея има и различен метод да се сменят членовете на Висш съдебен съвет и това би могло да стане посредством внасянето на законопроект за смяна на разпоредбите за избор и действие на Висш съдебен съвет.

Моят съвет е да не се отсрочва във времето правосъдната промяна, тъй като Гешев и статуквото ще ги смъкват. В късия 46-и парламент съвсем бяхме закрили спецправосъдието, трябваха ни най-малко още три дни. А към този момент минаха два месеца. Политическото време е сгъстено, хората чакат резултати и президентът е прав – чакаме дейности и резултати от това държавно управление, изясни Манолова.

,,Надявам се, че четворната коалиция ще се заеме с проблемите на българските жители, ще предприеме съответни дейности против инфлацията, с цел да почувстват хората поддръжката на държавата``, сподели още тя.

По отношение на Бюджет 2022 Манолова изрази мнение, че той не дава очаквания на хората.

Бюджет 2022 не дава очаквания, че хората ще получат съответна помощ от българската страна. В естествените обществени страни се отделят по 18 милиарда, ние сме надалеч от обществен бюджет. Неравенствата се усилват и разрастват, работещите небогати ще внасят най-вече средства в хазната. Това е бюджет, който бетонира неравенствата, разяснява тя.

,,И четирите ръководещи партии дадоха обещание по време на предизборната акция, че ще отстранен облагането върху размера на минималната работна заплата. Когато даваш обещания и даваш очаквания, би трябвало да ги реализираш``, акцентира.

Манолова предвижда, че лявото политическо пространство у нас ще бъде заето, тъй като сега то е празно, защото Българска социалистическа партия не извършва обществените си задължения към обществото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР