Президентът Румен Радев заяви както по време на консултациите с

...
Президентът Румен Радев заяви както по време на консултациите с
Коментари Харесай

Радев иска от ГЕРБ формула им за преодоляване на кризите – те не виждат кабинет

Президентът Румен Радев съобщи както по време на консултациите с Политическа партия, по този начин и пред ГЕРБ, че третият мандат е последната вяра за сформиране на държавно управление. Вашата политическа мощ съобщи, че не вижда капацитет в Народното събрание за лъчение на стабилно управническо болшинство, само че хората чакат решение на своите проблеми, които се коренят в предходното ръководство, заяде се леко Радев.

Вие осъзнавате какво значи тъкмо в подобен сериозен миг да се отива на избори , да оставаме без парламент, да има временен интервал, в които администрацията не може да работи дейно и на цялостен потенциал, уточни президентът. Румен Радев желае да чуе от опозицията по какъв начин виждат, около въпроса за властта, да се решат проблемите на хората , без закъснение, с напъните на всички партии и на цялата администрация.
 Радев не желае просто договорка за сформиране на кабинет, а дейно ръководство
Радев не желае просто договорка за сформиране на кабинет, а дейно ръководство

Готова ли е Политическа партия да поддържа кабинет с третия мандат?

Очаквам да чуя вашата формула за превъзмогване на рецесиите, превъзмогване на проблемите и решение политическата рецесия, настоя Радев.

ГЕРБ не виждат формула зад която да има устойчиво болшинство и държавно управление в 47-то Народно заседание . Това съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова в президентството по време на диалозите с президента Румен Радев за сформиране на държавно управление с третия изследователски мандат.

Заедно с Атанасова в президентството пристигнаха още заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и депутатите Кирил Ананиев, Костадин Ангелов, Деница Сачева и Делян Добрев .

По думите ѝ обаче, осъзнавайки, че страната се намира в серия от рецесии ГЕРБ поема отговорност да търси решения по какъв начин страната да се оправи с рецесиите. Опозицията може да даде решения, стига да има кой да се вслуша в тях, уточни Атанасова и подсети, че ГЕРБ към този момент са предложили решения, които Народното събрание подкрепило .

Тя настоя да се търсят устойчиви решение за България. Готови сме да участваме в консултациите за търсене на излаз от рецесиите, само че това не значи, че нашето мнение, че не може да има устойчиво болшинство в Народното събрание, се е трансформирало, сподели Атанасова.

Припомняме, откакто първата политическа мощ - " Продължаваме промяната " не съумя да сформира Василев, а за сформиране на държавно управление, президентът Румен Радев стартира съвещания с парламентарно показаните е.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР