Президентът Румен Радев заяви, че не разбира назначаването на Младен

...
Президентът Румен Радев заяви, че не разбира назначаването на Младен
Коментари Харесай

Румен Радев с нова атака срещу назначаването на Младен Маринов за вътрешен министър

Президентът Румен Радев съобщи, че не схваща назначението на Младен Маринов за министър на вътрешните работи, само че отхвърли да разяснява останалите кандидатури за министри. А по друга настояща тематика от последните дни - предлаганите наказания против Унгария, съгласно президента, мъчно може да се наблюдава позицията на България. Държавният глава разяснява това по време на кариерен конгрес за българи в чужбина.

Президентът Румен Радев дефинира назначението на Младен Маринов на поста вътрешен министър като " парадоксално ". „ Премиерът маха МВР-министъра, поради мърлявата, както той се изрази, работа на полицията, а тази мърлява работа се възнамерява, провежда, управлява и управлява от основния секретар на Министерство на вътрешните работи, който пък надлежно поради тази мърлява работа се предлага за министър. Така че аз не го разбирам доста ", изясни Радев.

Отказвайки да разяснява останалите министри, президентът отхвърли изказванието на Цветан Цветанов, че подадените през вчерашния ден в президентството съгласувателни документи за освобождението на Маринов от поста основен секретар по нищо не се разграничават от в началото подадените преди дни.

„ Аз господин Цветанов от дълго време съм престанал да го чувам, само че истината е, че предния ден в Президентството се получиха най-накрая самото заявление на господин Маринов и писмото на министъра на вътрешните работи с искане за координиране и издаване на декрет, това са обстоятелствата. Но самият факт, че най-накрая държавното управление склони да извърши тази съгласувателна процедура, е дребна, само че значима крачка напред в пътя към и борбата за правда ", сподели Радев.

Президентът видя двоякост в позицията на България по повод глобите, гласувани от Екологичен потенциал, против Унгария. „ Позицията е оторизиран да изрази министър-председателят, той съставлява България в Съвета на Европейски Съюз, само че и аз, както и вие, сме затруднени да проследим тази позиция, тъй като се оказва, че има две позиции: едната е за пред българската аудитория, другата е за пред Съвета на Европейски Съюз, тъй че това амбивалентно държание не мога да пояснявам. Не одобрявам изключването и отнемането на думата да бъдат европейски принадлежности. Това не го одобрявам, това е в прорез с правилата на Европейски Съюз ", безапелационен бе президентът.

Попитан дали в Президентството се разискват кандидатури за конституционни съдии, президентът отговори: „ Разбира се, че изследвам разнообразни разновидности, за мен са значими освен високите професионални, само че и високи морални качества и опциите и умеенето да отстояваш своята позиция ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР