Президентът Румен Радев заплаши да наложи вето на все още

...
Президентът Румен Радев заплаши да наложи вето на все още
Коментари Харесай

Радев заплаши Бюджет 2024 с вето, ако НС не озапти Асен Василев

Президентът Румен Радев заплаши да наложи несъгласие на към момента неприетия Бюджет 2024, в случай че Народното събрание " не озапти министъра на финансите ".

Той упрекна държавното управление за " серия от случки в региона на финансите ", като първият му образец беше опитът на кабинета да вкара месечна такса върху вноса на " Газпром " през така наречен " Балкански поток ".

Вместо да накара съветският монополист да заплаща за това, че употребява връзката през България,, тъй като се оказа, че слага и държавния оператор " " пред големи отговорности към бюджета.

" Много ясно предизвестих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира „ Булгартрансгаз “. Само за месец сдружението натрупа 260 милиона лв. дълг, приходи в бюджета няма. Това решение ни дискредитира и пред нашите европейски сътрудници ", разгласи Радев.

Втората му рецензия беше против " желанието " за продажба на обработваема земеделска земя от държавния аграрен фонд - нещо, което Асен Василев твърди, че не има намерение да прави.
Твърдението за възможна продажба на 700 000 декара против планирани 340 млн. лева бюджетни доходи потегли от съвещание на Комисията по земеделие, където е станало дума за " спор сред Министерството на финансите и Министерството на земеделието ". Василев твърди, че няма сходен проект за Бюджет 2024 и дефинира полемиките по тази тематика като " подправени вести ", представен от БНР.
Радев обаче не пропусна случая да нападна МФ:

" Недопустимо е и желанието на министъра на финансите за разпродаване на Държавния аграрен фонд. Тази земя е стратегически запас. Тя касае нашата национална производственост и не може да бъде пиляна поради настоящи бюджетни потребности, нито да служи като отплата за невъзможността да се ръководят държавните финанси. Освен това отваря и необятна опция за злоупотреби. Затова приканвам рационалните политици от всички партии да пресекат тази случка ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР