Президентът Румен Радев зае позиция за дипломатическите ходове на правителството.

...
Президентът Румен Радев зае позиция за дипломатическите ходове на правителството.
Коментари Харесай

Президентът за случая Скрипал: Солидарността не трябва да бъде сляпа

Президентът Румен Радев зае позиция за дипломатическите ходове на държавното управление. Оказа се, че президентът не е бил осведомен за решението на държавното управление дипломат Бойко Коцев да бъде извикан на диалози в София.

Румен Радев дефинира българската позиция като уравновесена, само че съобщи, че европейската позиция не би трябвало да е сляпа, заяви Нова тв.

„ Солидарността е значим принцип, само че тя не би трябвало да бъде сляпа. За подобен сериозен случай са нужни доказателства. Солидарността не би трябвало да бъде и едностранна”, сподели президентът.

„ Точно преди една година, на Европейски съвет пред Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер и всички останали европейски водачи доста ясно желаех взаимност от всички тях за намесата на Турция в нашия избирателен развой. Такава взаимност и до ден сегашен чакам. За страдание не я чух на конференцията във Варна”, сподели българският президент.

Според Радев, на срещата във Варна Ердоган е изложил ясно настояванията на Турция. Българският министър председател Бойко Борисов повторил турските претенции към България, счита президентът. Нито един от европейските водачи не е защитил настояванията на страната ни, както и не е изразил взаимност с нас, добави Радев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР