Президентът Румен Радев заби звучен шамар на кръга Капитал днес.

...
Президентът Румен Радев заби звучен шамар на кръга Капитал днес.
Коментари Харесай

Президентът Радев заби звучен шамар на капиталци

Президентът Румен Радев заби гласовит пестник на кръга " Капитал " през днешния ден. Държавният глава не дойде на форума, проведен от обвинямия Иво Прокопиев. Той трябваше да е първи преподавател на " Големите въпроси на 2018 ", само че избра да не легитимира сбирката на клиента на профилирания съд.

От президентската канцелария оповестяват, че неотложни задължения са попречили на Радев да пристигна на форума. По този метод от " Дондуков " 1 елегантно показват отношението си към скандалния предприемач.



Припомням, че Прокопиев е с тежки обвинявания за приватизацията на ЕВН дружно с два министри от кабинета Борисов 1 - Трайчо Трайков и Симеон Дянков. Той има и запор от 200 милиона от КОНПИ поради разминаване сред декларирани приходи и имущество.

Кръгът " Капитал " също по този начин организира очерняща акция против Румен Радев, а в този момент очевидно е не запомнил стотиците материали, внушаващи, по какъв начин той е съветски сътрудник и хиблиден претендент, и му се мазни, с цел да придаде тежест на срещата си.



Сбирката на обвинения обаче бе легитимирана от премиера Бойко Борисов и министрите му. Те дойдоха почтително, 10 минути преди началото на форума с модератор Иван Кръстев.

Зад Борисов се беше залепила компактно шефката на кабинета - Румяна Бъчварова, чиято щерка Лора Филева е служителка на Иво Прокопиев и главното му острие в борбата против прокуратурата. На два метра зад премиера бе и финансовият министър Владислав Горанов.

Борисов първо спря ухилен пред публицистите, само че откакто чу въпросите им - за какво легитимира обвинен и знае ли, че Прокопиев на негов тил взима по 700 лв. от посетителите на форума, с бърза крачка потегли нагоре по стълбите и отхвърли да отговори.



Матинето на обвинения Иво Прокопиев се организира по традиция в най-лъскавия хотел на София - " Балкан ", някогашен " Шератон ", а публично оповестената такса за участниците е 704 лева с Данък добавена стойност. Таксата в действителност се заплаща от предприемачите, с цел да могат да чуят мъдрите упътвания на кръга " Капитал ", само че най-много, с цел да се отъркат във властта и сред две кафета да свършат някоя работа със мощните на деня хора.

Присъствието на Борисов обаче е обезпокоителен сигнал за правораздавателните органи в страната. Властта показва непосредственост с обвинения Прокопиев, което слага под напън прокуратурата, която би трябвало да проверява закононарушения, Специализирания съд, от който се чака да взима решения, останалите съдилища в страната, КОНПИ, която наложи запори на Прокопиев, разяснява Канал 3.

Този обезпокоителен сигнал ще стигне до всеки един редови служител на реда в страната, на който разчитаме за нашата сигурност. Форумът на капиталци се организира в миг, в който в страната интензивно се приказва за битката с корупцията, както и за преразглеждане на приватизационните покупко-продажби. А Прокопиев е една от емблемите на бандитската приватизация в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР