Президентът Румен Радев връчва втория мандат за съставяне на правителство

...
Президентът Румен Радев връчва втория мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев връчи втория мандат на Продължаваме Промяната

Президентът Румен Радев връчва втория мандат за сформиране на държавно управление на втората по бройка парламентарна група в 48-ото Народно заседание - тази на " Продължаваме Промяната ". Мандатът ще бъде връчен на претендента на партията за министър-председател - акад. Николай Денков.

" Номинираме учен Николай Денков за претендент за министър-председател ", съобщи ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме Промяната " Андрей Гюров.

" Получавате този изследователски мандат в първия работен ден на новата година, когато гледаме с вяра и очакване за повече разсъдък, разговор и съгласие, за единство към значимите за страната ни цели ", съобщи Румен Радев.

Гледайте онлайн тук или на



Народните представители не утвърдиха кандидатурата за министър председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски, който получи първия мандат за сформиране на държавно управление. " За " него гласоподаваха 113 депутати, " срещу " бяха 125. Подкрепа за кандидатурата на проф. Габровски за министър председател с първия мандат пристигна от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, на Движение за права и свободи и " Български напредък ", само че гласовете на депутатите от тези партии не доближиха.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР