Президентът Румен Радев връчва третия и на практика последен проучвателен

...
Президентът Румен Радев връчва третия и на практика последен проучвателен
Коментари Харесай

БСП получава мандат за кабинет от президента, но само за мал...

Президентът Румен Радев връчва третия и на процедура финален изследователски мандат за сформиране на държавно управление през днешния ден. Той ще бъде получен от Българска социалистическа партия и незабавно ще бъде върнат, най-малко такава е поръчката на социалистите.

Какво обаче следва? Вече е несъмнено, че отиваме на изключителни избори, които най-вероятно ще са на 4 или 11 юли. Датата зависи от указа на президента, с който ще разпусне Народното събрание. Ще бъде назначен и длъжностен кабинет.

Така за първи път в актуалната история на България Народното събрание няма да успее на излъчи свое държавно управление.

Днес в президентството стартират и консултациите с парламентарно показаните партии и обединения, свързани с промените в Изборния кодекс, гласувани от 45-ото Народно събрание. Според тях президентът би трябвало да назначи новите 15 членове на Централната изборна комисия.

Мандатите са разпределени по следния метод: ГЕРБ - Съюз на демократичните сили има четирима представители в изборния орган, с по трима са " ИТН " и Българска социалистическа партия, по двама имат Движение за права и свободи и обединението " Демократична България " и един представител ще има " Изправи се! Мутри вън! ".

На консултациите президентът ще се запознае с препоръчаните от всички политически сили в Народното събрание членове на ЦИК.

Румен Радев към този момент издаде декрет, с който утвърди разпоредбите за провеждането им и процедура за назначение на състава на Централната изборна комисия.

Публичното чуване на номинираните членове ще стартира от 14:00 часа на " Дондуков " 2.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР