Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство

...
Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Радев към Денков: Днес е ден, в който си пожелаваме благоденствие и гледаме с надежда към бъдещето

Президентът Румен Радев връчи втория мандат за сформиране на държавно управление на втората по бройка парламентарна група в 48-ото Народно заседание - " Продължаваме Промяната ". Това се случи тъкмо в 11 ч. на " Дондуков " 2. 
Прочетете още
Държавният глава даде досието на номинирания за министър председател акад. Николай Денков с думите:

" Уважаеми господин Денков, получавате втория изследователски мандат в първия работен ден на новата година, в който по традиция си пожелаваме здраве, мир и благополучие през новата година и гледаме с вяра към бъдещето. Вярвам, че ще употребявате времето в границите на идната седмица да потърсите нужната поддръжка. Желая ви триумф. "

" Приемам от името на „ Продължаваме Промяната ” този втори мандат с ясното схващане, че задачата е извънредно сложна и даже някои считат, че е невъзможна.

Въпреки това ние ще създадем всичко належащо, с цел да съставим държавно управление, което да сплотява хората и да взема решение техните проблеми. Поставили сме си ясно цели и в случай че ги осъществим, имам вяра, че ще върнем вярата на хората в държавното управление.

За момента се обрисуват четири обединения, които да поддържат това държавно управление – „ Демократична България ”, Българска социалистическа партия и „ Български напредък ”. Надявам се, че и другите политически сили ще се включат в този развой. Ако този план получи поддръжка от болшинството ние ще върнем мандата със лист от препоръчани министър председатели. Надявам се, че идващите дни ще бъдат изпълнени с разсъдък, с цел да върнем вярата на хората ”, сподели акад. Николай Денков при приемане на досието.

След връчването на папката  " Продължаваме Промяната " имат период от 7 дни, в които да решат дали ще върнат втория мандат изпълнен, или не.

Днес претендентът за министър председател акад. Николай Денков е поканил на среща в Народното събрание всички парламентарно показани партии. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР