Президентът Румен Радев връчи в Пловдив наградите на победителите в

...
Президентът Румен Радев връчи в Пловдив наградите на победителите в
Коментари Харесай

Президентът Радев връчи наградите от националния проект “Будителите и аз” в Пловдив

Президентът Румен Радев връчи в Пловдив премиите на спечелилите в осмото издание на националния план “Будителите и аз”. В конкуренцията за най-хубав текст, рисунка и мултимедийна презентация участваха 6500 възпитаници от пет области в страната, съобщи Българска национална телевизия.

Двете тематики на плана тази година бяха – 140 години от Освобождението на България, 170 години от рождението на Христо Ботев и 142 години от героичната му гибел. Всички участници в награждаването дружно с формалните лица рецитираха преди церемонията стихотворението на Христо Ботев “Хаджи Димитър”.

“Всеки един народ уважава славни борби в своята история, само че надали има доста нации, които могат да се похвалят с дни в своя календар, с празници, отдадени на други не по-малко значими победи – тези на духа и книжовността”, сподели президентът Радев.

“А ние сме подобен народ. Вие сте вярата на това общество, продължавайте със същата непоколебима религия да отстоявате нашите български обичаи, да ги опазвате и да ги развивате. Вие сте нашите утрешни будители. Бъдете здрави и дано вашите триумфи да се множат”, добави президентът.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР