Президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство

...
Президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

БСП върна мандата, избори на 11 юли

Президентът Румен Радев връчи третия мандат за сформиране на държавно управление на Българска социалистическа партия, само че лидерката на левицата Корнелия Нинова го върна, като съобщи:

„ Нашето предпочитание беше да има държавно управление, което да реши няколко значими въпроса за бъдещето на хората - да приготви Плана за възобновяване и резистентност, да разгради модела „ Борисов “. В името на тези цели подадохме ръка на „ ИТН “. Уви, тази ръка не бе поета. Новите политическите субекти в Народното събрание заявиха авансово, че не биха подкрепили държавно управление даже с тези цели. В подобен случай е ясно, че няма справедлива опция да съставим кабинет “.

„ Следващата седмица ще разпусна Народното събрание с декрет и ще назнача служебно държавно управление. В тази обстановка се обрисува изборите да бъдат на 11 юли “, съобщи ба собствен ред президентът.

На 11 май Радев ще издаде указа за назначение на новата Централна изборна комисия след днешните съвещания.

За първи път в най-новата ни история, няколко месеца след постоянни парламентарни избори, ще има предварителен избор за ново Народно заседание. Партиите в 45-я парламент не съумяха да образуват кабинет.
След формалния отвод на обединението ГЕРБ-СДС да предлага държавно управление, предходната сряда партията на Слави Трифонов - "Има подобен народ " - получи и незабавно върна на президента втория изследователски мандат.
След 3 несполучливи опита 45-ото Народно заседание да излъчи постоянно държавно управление президентът Румен Радев ще би трябвало да назначи длъжностен кабинет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР