Президентът Румен Радев връчи третия и последен мандат за съставяне

...
Президентът Румен Радев връчи третия и последен мандат за съставяне
Коментари Харесай

ИТН получи третия мандат от Радев, започва преговори за кабинет от утре

Президентът Румен Радев връчи третия и финален мандат за сформиране на държавно управление на „ ИТН “. Папката от името на политическата групировка одобри ръководителят на парламентарната група Тошко Йорданов.

„ Ние сме пределно наясно в каква тежка рецесия е страната и каква отговорност носи този трети мандат. Според нас даже по-голяма отговорност, в сравнение с първите два мандата. Ние ще подходим извънредно практично и с разсъдък. Ще проведем диалози с всички парламентарно представни партии в българския парламент, в това число с самостоятелните депутати. Процесът на договарянията ще бъде извънредно транспарантен, пред очите на всички. И, както вие, като президент, по този начин и българското общество, ще наблюдавате този развой “, съобщи Йорданов.

И акцентира, че договарянията за сформиране на кабинет ще стартират още на следващия ден.

„ Това е последният късмет пред 50-ото Народно събрание да излъчи държавно управление и да не отлети скоропостижно и без основни достижения в историята. Още през цялото време вие застъпвате тезата за нуждата от постоянно държавно управление и отстоявате формулата за надпартиен експертен кабинет. На фона на споровете сред партиите и вътрешно партийните раздори – вие демонстрирате резистентност на парламентарната си група, а и на позициите си. Надявам се това да ви помогне за сполучливата реализация на мандата “, съобщи президентът.

По думите му „ третият мандат има и своята специфичност, защоо дава по-голяма гавкавост и не задължава мандатоносителя да излъчи незабавно претендент за министър председател “.

„ Надежда постоянно има. Докато не завърши процеса ще има вяра, колкото и да е дребна. Няма политическа партия или политически представител в този парламент, който да не е споделил, че отиването на избори не е най-хубавото решение ”, съобщи Тошко Йорданов след диалозите.

Той акцентира, че „ база за здрав разсъдък има ”. „ Затова ние ще подходим отговорно, загърбвайки всевъзможни персонални неприязъни и разменени реплики с останалите политически партии и техни представители. Ще горим даже с самостоятелните депутати. Ще изготвим график и ще изпратим публични писма. На тези срещи ще обсъждаме целите, проблемите, методите за тяхното решение и периодите за решаването им. Ако реализираме единодушие на тези диалози – по-късно ще приказваме за състав на кабинет и кои ще са хората, изпълняващи съответната стратегия ”, акцентира той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР