Президентът Румен Радев връчи орден Стара планина“ на посланика на

...
Президентът Румен Радев връчи орден Стара планина“ на посланика на
Коментари Харесай

Румен Радев връчи орден „Стара планина“ на посланика на Южна Корея в България

Президентът Румен Радев връчи медал „ Стара планина “ на посланика на Южна Корея в България Шин Бу-нам. Високото държавно отличие беше връчено на дипломата за изключителните му заслуги в развиването на двустранните връзки. „ Убеден съм, че във ваше лице България има още един другар “, сподели президентът по време на церемонията в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2.

Президентът Румен Радев благодари на дипломат Шин Бунам за работата му по доближаването на България и Южна Корея:

„ Удостояването с това най-високо българско отличие е израз на нашата признателност за Вашия персонален принос, господин дипломат, както и за смисъла, което отдава България на нашите отношение с Република Корея. Мога самоуверено да кажа, че единствено за двете години мандат на посланика, той съумя да разгърне една извънредно дейна и ползотворна активност за развиване съдействието сред нашите две страни във всички области от съвместен интерес. Свидетели сме на реактивиране на политически разговор на най-високо ниво “, сподели президентът Радев.

Посланик Шин Бунам показа, че след задачата си в България се пенсионира и се отдръпва от огромната дипломация. Той благодари за високото отличие:

„ За мен е огромна чест да получа такова влиятелно отличие. За мен е още по-важно и още по-запомнящо се това събитие, тъй като се пенсионирам и се отдръпвам от публичния живот в качеството си на корейски посланик, откакто приключа мандата си в България. Господин президент, позволете ми да употребявам опцията да изкажа дълбокото си удивление към вас, дружно с други посланици на азиатски страни, за мощния ви интерес и уговорката в поддръжката на връзките с всички азиатски страни “.

Посланикът съобщи, че ще продължи да работи за развиване на двустранните връзки сред България и Южна Корея.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР